17 начина да настроите хладилника си на вълна “ДИЕТА” – част 2

Препоръчваме ви:

10. Придържайте се към натуралните подсладители

Разкошно е да имате в хладилника си плодово-подсладени конфитюри, които са с ниско съдържание на захари. Невероятни са в съчетание с фъстъчено масло, пълнозърнеста филийка или например ниско калоричен сладолед.

11. Изберете качествено сирене

Купувайте бучка твърдо сирене, като Пармезан например, защото се рендират, когато се използват в гозбите. Това приковава вниманието Ви повече за количеството, което използвате и по-лесно го контролирате.

12. „Следете срока на годност”

За да сте сигурни, че няма да изтървете плодовете и зеленчуците, които си купувате неизядени и да се развалят, записвайте на торбичките им датата на закупуване и се ориентирайте по нея.

13.  СПА вода

Добра идея е, да държите големи кани с вода на преден план в хладилника. Поставете мента или джинджифил във водата, както и цитруси, нарязани на филийки. Това е идеален начин да се хидратирате без много калории и излишна захар. Изглежда освежаващо и примамливо, което също ще Ви мотивира, да приемате повече течности.

14. Преминете отвъд плодовото отделение

Убедени сме, че всички допускаме несъзнателно една и съща грешка. Подсъзнателно поставяме любимите си, не толкова здравословни храни на преден план в хладилника, а когато прегладнеем се нахвърляме на първото, което ни зърнат очите.

За да избегнете този момент, поставете на нивото на очите плодове и зеленчуци, а на долния плодов рафт по-нездравословните храни.

15. Купуването на голямо количество йогурт е задължително

По-евтино ще излезе, ако закупите цяла кутия от големите с йогурт, тъй като той може да се използва за почти всичко – множество сосове, заквасена сметана и направа на сирене.

16. Имайте винаги бързи протеини под ръка

Това, с което можете да се улесните в началото на седмицата, е следното:

Сварете няколко яйца и ги оставете в хладилника. Те са идеален протеинов източник и така няма да губите време да ги варите постоянно. Много лесно е да грабнете рано сутринта няколко яйца, а също е и много полезно и вкусно ако се нарежат на колелца в някой сандвич за обяд или като добавка към някоя салата.

17. Без повече пропиляна храна

Веднъж в седмицата отделете време за проверка на всичко, което трябва да се използва на момента, преди да се развали, като отворени доматени сосове или плодове. Това ще попречи на изхвърлянето на развалена храна, както и ще Ви принуди да останете и да сготвите нещо вкусно  и много по-здравословно вкъщи, от колкото да вечеряте навън.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *