Навици, които могат да подобрят вашето либидо

1. Редовна тренировка

Ако искате да сте с гореща кръв – подобрете своето кръвообращение. Физическите упражнения увеличават кръвното налягане, което на теория може да подобри сексуалното преживяване и да го направи по-приятно изживяване. Както при мъжете, така и при жените сексуалната възбуда е свързана с прилив на кръв към гениталиите. Това може да повиши и самото желание – ако чувството е страхотно, ще искате все повече и повече!
Упражненията увеличават и нивото на ендорфини, които подобряват настроението и повишават енергичността. Когато хората са тонизирани се чувстват по-секси, по-желани и красиви!

2. Хранете се здравословно

Артерии задръстени с наситени мазнини не могат да кръвоснабдяват нормално за добра възбуда. От там идва и връзката между сърдечните болести и еректилната дисфункция.
Наднорменото тегло също може да повлияе на хормоните Ви. Прекаленото затлъстяване може да обърка тотално баланса между естроген и тестостерон. Ниските нива на тестостерон могат да понижат сексуалното желание.

Хранителната стойност на храната също е от значение. Примерно липсата на желязо в кръвта може значително да намали жизнеността Ви, което директно води до ниско либидо. (Яжте си броколите!)

3. Контролирайте стрес нивата си

Не забравяйте за отпуските и ваканциите. Комуникирането със своя най-близък човек също помага много за намаляване на стресовите нива. Хората са претоварени и подложени на твърде голям стрес, което от своя страна се пренася и в сексуалния живот на двойките.
Осмислете Вашето ежедневие – промяна винаги е възможна, направете я навреме преди да понесете и по-големи загуби след загубата на сексуално желание!

Препоръчваме ви:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *