16 факта и мита за целулита – част 2

Препоръчваме ви:

9. Кожните пълнители имат временен ефект – факт

Инжектираните подкожни пълнители, които се използват за поправяне на скулите на лицето и премахване на лицевите бръчки, може да бъдат също ефективни за проблеми, свързани с целулита. За жалост обаче, ефектът е за кратко време, а струва голяма сума пари.

10. Неинвазивните процедури за целулит наистина работят – факт

Лазерните, радиочестотните и масажните техники се използват от няколко години за намаляване на появата на целулит, но резултатите не са постоянни и не са дълготрайни. Смята се, че тези процедури работят по-добре от някои кремове и би било чудесно, ако имате време и пари за тях.

11. Липосукцията ще накара краката ви да изглеждат добре – мит

Ако целулитът е вашият проблем, липосукцията не е разрешението му. В действителност в резултат на процедурата, разпределението на мастната тъкан става по-нееднакво.

12. Някой храни могат да ви помогнат да се преборите с целулита – факт

Диетата ви като цяло не може да определи дали ще имате или няма да имате целулит, но яденето на добре балансирана храна, както и богата на храни от растителен произход, ще ви помогне да поддържате здравословно тегло. Наблегнете на консумацията на краставици, репички, домати и чушки, които съдържат в себе си повече от 90% вода.

13. Само дерматолог може да ви предложи лечение срещу целулита – мит

Дерматологът е добро начало, но целулитът не е медицинско състояние и медицинската помощ не е единственото решение на проблема. Медицинските спа-центрове предлагат лазерни процедури, като пример.

14. Дрехите, които носите, могат да окажат въздействие – мит

Да, носенето на стегнати клинове по време на упражнения, може да намали следите по бедрата, но това е временен ефект. Всъщност изследвания сочат, че носенето на някои видове дрехи и материи, могат да доведат до обратен ефект – да спомогнат за образуването на целулит, поради факта, че намаляват  и ограничават циркулацията и потока на кръвта.

15. Пушенето повлиява на появата на целулит – факт

Смята се, че димът от цигарите намалява потока на кръвта през кръвоносните съдове, както и нарушава образуването на колаген, карайки съединителната тъкан да става по-слаба и по-лесно нарушима, както и ускорява преминаването на мазнините през нея.

16. Няма постоянно и дълготрайно разрешение на проблема – факт (за сега)

Това е факт, за който не може да се каже със стопроцентова сигурност дали е вярно, или не, но учените стават все по-успешни в търсенето и намирането на дългосрочно решение. Най-скорошната и обещаваща процедура е операция, наречена Целулаза, в която, оптичен лазер топи мазнините и стимулира растежа на нов колаген. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *