Няколко трика за гладка кожа

Препоръчваме ви:

Без значение от пола, всеки човек страда поне веднъж от проблеми с кожата на лицето – може да е суха, твърде мазна, с бръчки, акнетична, с лунички, дехидратирана, с кръгове под очите… Въпреки, че козметичният пазар е затрупан с продукти за лице, те може да се окажат скъпи, ненадеждни или дори да увреждат вашата кожа. Бъдете спокойни, можете да получите желаната гладка кожа на лицето си и в домашни условия.

Вода – едно от най-важните неща за гладка и сияйна кожа е, да пиете колкото се може повече вода – от 8 до 10 чаши на ден. Водата помага на тялото да изчиства токсините.

Лимонов сок – лимоновият сок може да се използва, за да почистите кожата си, както и да я накарате да изглежда по-гладка. Цитрусите съдържат почистващи ензими, които премахват мъртвите клетки и карат кожата ви да изглежда свежа. Освен това лимоновият сок е подходящ за хора с мазна кожа.

Домати – пресните домати са отличен натурален тоник за вашата кожа. Освен това помагат за третирането на пъпките и петната по лицето.

Масло от чаено дърво – притежава антибактериални свойства, които помагат за борба с бактериите причинители на акне. Освен това маслото е подходящо за намаляване на белезите и петната по кожата. Някои хора може да имат алергия към чаеното дърво, затова преди нанасяне на лицето, се препоръчва да разъркате малко количество по китката си.

Алое вера – алое вера е друга чудесна натурална съставка, използвана в голямо количество рецепти за почистване и изглаждане на кожата. То помага и в борбата с акнето, намалява дефектите, отстранява бръчките и оформя линиите.

Краставици – притежават високи хидратиращи, подхранващи и стягащи свойства. Притежават същото ph, като кожата и й помагат да възстанови естествената си киселинност и по този начин да се бори с бактериите и други замърсители.

Папая – папаята съдържа естествен ензим, наречен папаин, който притежава антибактериални и заздравителни свойства. Ензимът помага и за премахване на мъртва или наранена кожа.

Куркума – куркумата е подправка, която може да се използва за облекчаване на множество кожни проблеми. Особено ефикасна е за изсветляване на петната и за по-добро пигментиране на кожата.

Мента – ментата може да се използва по различни начини, за да подобри цвета на кожата и да намали петната. Освен това съдържа ментол, който притежава освежаващ и охлаждащ ефект. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *