Домашни решения за мазна кожа

Препоръчваме ви:

Мазната кожа може да бъде сериозен проблем, с който трябва да се справяте. Натрупването на излишна мазнина върху външния слой на кожата често води до образуване на пъпки, черни точки и други кожни раздразнения. Но трябва да знаете, че хората с мазна кожа са по-малко предразположени към развитие на бръчки, в сравнение с тези, чиято кожа е суха или нормална.

Мазната кожа може да бъде причинена генетично, от диета, твърде много стрес или от хормоните, които променят тялото ви по време на пубертета. Жените са предразположени към омазняване на кожата по време на цикъл, бременност, менопауза или докато приемат противозачатъчни.

Как да се справите с проблема в домашни условия? Използвайте някой от изброените по-долу средства.

1. Яйчен белтък – богати на витамин А, яйчните белтъци ефективно изсушават неравностите по кожата, тонизират я и помагат в отстраняването на проблема с мазната кожа.

2. Лимонов сок – лимоновият сок е добър източник на цитрусова киселина, която притежава и стягащ ефект. Освен това притежава антисептиптични свойства, като изсветлява петната по кожата и възстановява Ph баланса.

3. Кисело мляко – съдържа млечни бактерии, които помагат за нежна ексфолиация на кожата и спомагат за абсорбирането на излишната мазнина от лицето.

4Домати – доматите са чудесен избор за вашата кожа поради техния охлаждащ ефект и стягащи свойства. Съдържанието на Витамин Ц в доматите е изключително полезно за кожа, склонна към акне. Освен това съдържа мастноабсорбиращи киселини, които премахват излишните мазнини по лицето ви.

5. Ябълки – ябълките са ексфолиант, имат антисептично, стягащо и успокояващо свойство. Ябълковата киселина помага за ексфолиране на мъртвите кожни клетки и абсорбира излишъка от мазнина по повърхността на кожата ви.

6. Краставици – притежават охлаждащ, стягащ и успокояващ ефект. Освен това високото съдържание на витамини и минерали, като витамин А и Е, магнезий и калий, са полезни за мазна кожа.

7. Ябълков оцет – притежава антибактериални свойства, които са добри в борбата срещу акнето, причинено от комбинация между мазна кожа и бактерии.

8. Мляко – млякото е чудесен продукт за почистване на мазна кожа, като я прави нежна и еластична. Съдържа киселини, които ексфолират кожата и помагат за възстановяване на Ph баланса.

9. Алое вера – има антимикробни свойства, които го правят чудесен продукт в борбата с мазната и податлива на акне кожа. Алое вера помага за абсорбиране на излишната мазнина от повърхността на вашата кожа.

10.  Мед – помага за намаляване на излишната мазнина по кожата на лицето, почиства порите и предпазва от бръчки. Натуралните антисептични свойства на меда са много подходящи за борба с акнетичната кожа. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *