Малки тайни за проблеми с кожата на лицето – част 1

Препоръчваме ви:

Страдате от проблемна кожа? Имате петна по лицето си? Появяват се първите бръчки? И не знаете, какво е подходящо за справяне с проблема? Ето няколко съвета на дерматолози.

1. Поява на акне или бръчки – ретинолът е съставката, която е ефикасна срещу тези два досадни проблема. Той притежава свойството да увеличава обновяването на клетките. Трябва да знаете, че наред с това, ретинолът изсушава вашата кожа и е необходимо да използвате продукт с овлажняващи свойства.

2. Тъмни кръгове – пиете много вода и спите достатъчно, но все още страдате от тъмни кръгове? Те се определят до голяма степен генетично. Продукти със съдържание на ниацинамид, кофеин, ретинол могат да изсветлят зоните. Освен това, когато спите, главата ви трябва да бъде вдигната на по-високо ниво.

3. Линии между веждите – как да се справим с появата на дълбоки линии между веждите? Просто е – спрете да се гримирате. Ако присвивате очи, докато четете, тогава посетете очен лекар, за да ви предпише очила. Опитайте и кремове с ретинол или Витамин С.

4. Прецизност при употреба на продукти за лице – кой е най-правилният ред за прилагане на продуктите за грижа за кожата на лицето? Първо нанасяйте продукти от лека до плътна консистенция. Например, започнете с течни или серуми под формата на гел, а след това продължете с нанасянето на кремове или лосиони.

5. Спрете цупенето – какво може да се направи, когато се появят малки бръчици около устните? Те се причиняват обикновено от присвиване на устните, затова избягвайте да правите подобни гримаси. Пушенето също подпомага развитието на проблема, както и пиенето със сламка. Препоръчително е употребата на ретинол вечерта и на слънцезащитни продукти през деня.

6. Позата за сън и кожата на лицето – има ли спането по корем отражение върху бръчките по лицето? Да! Спането по гръб е най-добрата позиция. Дръжте главата подпряна на възглавници, за да избегнете честото завъртане.

7. Закуски за вашата кожа – храната, която се консумира, за да бъде кожата ви по-млада, трябва да е натурална. Консумирайте храни, които се намират близко до естественото си състояние, като например необработвани зеленчуци. Наблегнете на горските плодове, домати и броколи.

8. Заредете се с търпение – колко време трябва да се използва продукт против стареене, за да се забележи видим резултат? Бъдете търпеливи – отнема време – от четири до шест седмици за подобрение на състоянието, а най-добрите резултати можете да постигнете след тримесечно третиране на кожата.

9.  Овлажняващ фейс лифт – дали повдигащите овлажняващи продукти наистина работят? Тези продукти обикновено съдържат ретинол и хидратиращи съставки, които закръглят кожата. Така че, да, лифтинг кремовете работят, но не очаквайте чудеса от употребата им. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *