6 важни съвета за грижата за мъжката кожа през зимата

Ледените ветрове и минусовите температури оказват катастрофално влияние върху мъжката кожа. За това господа е важно да й обърнете по-специално внимание през зимните месеци. Вижте най-добрите съвети, които ще ви помогнат да се предпазите от метеорологичните условия през зимата, влияещи зле на вашата кожа. А също така и най-добрите професионални козметични продукти, с които ще постигнете по-здравословен и красив вид.

1. Съвет – Пийте вода

През лятото това е много лесно, защото всеки желае да се разхлади с приятна студена напитка, но през зимата нещата не стоят точно така и течностите на повечето хора се ограничават до чай или кафе. Водата обаче е много важен продукт и благодарение на нея вашата кожа ще бъде добре хидратирана и ще изглежда здрава и свежа.

2. Съвет – Ексфолиране

За пореден път това може да ви изглежда по-естествено да се прави през лятото, но ако наистина искате да имате здрава и свежа кожа и през зимата – ексфолирането е от огромно значение. За да изглежда вашата кожа добре и през зимата трябва да я ексфолирате най-малко два пъти седмично с помощта на специална професионална козметика с ексфолиращ ефект.

3. Съвет – Овлажняване

Винаги е важно кожата да бъде овлажнена, особено през зимните месеци, защото под въздействието на студа и вятъра, тя ще стане много суха. Намерете овлажнител, който е подходящ за вашия тип кожа и така запазете нейния свеж и младежки вид. 

4. Съвет – Използвайте продукти със слънцезащитен фактор

Това може да ви се струва много невероятно, но е добре да използвате продукти със слънцезащитен фактор през цялата година. Макар слънцето да не грее с такава сила както през летните месеци, ултравиолетовите лъчи оказват вредно влияние върху вашата кожа дори и през зимните месеци. Използвайте професионални козметични продукти със слънцезащитен фактор минимум SPF30 и вашата кожа ще ви се отблагодари със свеж и младежки вид.

 

5. Съвет – Погрижете се за устните си

Няма нищо по-болезнено и дразнещо от сухите и напукани устни. Комбинацията през зимата от студ, леден вятър и изкуствената топлина в офиса или у дома има пагубно действие върху вашите устни, за това си струва да инвестирате в защитни продукти за тях. Добре е да помислите за балсам за устни, който съдържа SPF, с негова помощ те ще бъдат меки и добре защитени от зимното слънце и неблагоприятните климатични условия. В днешно време много мъже използват балсам за устни, защото никой не иска да целува напукани устни нали? 

 

6. Съвет – Погрижете за окосмената част на лицето (брадата) си

Ако сте от хората, които предпочитат да носят брада, а не да сте гладко избръснати е добре да се погрижите за нея през зимата. Използвайте специален шампоан за брадата си, като с негова помощ тя ще бъде добре почистена и защитена. След измиването и нанасяйте специално масло, което ще предпазва брадата ви от пърхот, а също така и ще хидратира кожата под нея. 

 

Вашата кожа може пак да бъде увредена от влиянието на метеорологичните условия през зимата, независимо, че сте я овлажнявали всекидневно, че сте я хидратирали, че сте я ексфолирали няколко пъти седмично, че сте я предпазвали с помощта на слънцезащитни продукти, грижили сте се за окосмената част на лицето си и вашите устни, но увреждането няма да бъде толкова голямо, колкото ако не сте се положили никакви грижи за нея. 

Грижата за кожата трябва да се превърне в рутина, но за да бъде тя ефективна е от съществено значение да знаете, какъв тип е вашата кожа и коя е най-подходящата професионална козметика за нея.

Ако вашата кожа е склонна към омазняване, не забравяйте да я ексфолирате, преди да я овлажните. Важно е също така да не забравяте да се грижите за ръцете и устните си през зимата с подходящи продукти, тъй като те са изложени най-много на тежките метеорологични условия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *