Най-добрите 10 напитки за отслабване

Артишок

Това е един от най-препоръчваните продукти за загуба на тегло, защото действа като антиоксидант и естествен диуретик; също така намалява нивата на холестерола в кръвта, понижава кръвното налягане – и – следва най-доброто – ускорява метаболизма ви. Редовната консумация на артишок дава на тялото ви голямо количество фибри.
Сварете няколко листа от артишок в един литър вода. Оставете така получения разтвор да преседи. Пийте от него често.

Зелен чай

Зеленият чай ви дава антиоксиданти, които помагат на тялото да елиминира мазнини и токсини; също така се бори с мигрената, засилва имунната система, предотвратява образуването на язви, действа антиканцерогенно и помага за концентрация и поддържане на добро психическо здраве.

Валериан

Валерианът се препоръчва, ако страдате от стрес или тревожност. Той е важен, защото когато спазвате диета и тренирате много, започва да ви се прияжда нездравословна храна или да ви се яде по различно време. Когато усетите подобни желания у себе си, пийнете малко разтвор от валериан – той моментално ще ви помогне да контролирате и преодолеете чувството за глад.

Грейпфрут

Грейпфрутът също ще ви помогне да преодолеете глада, защото дава чувство за ситост. Нарежете плода на четири части и ги варете няколко минути. Пийте от този разтвор преди хранене.

Ябълка

Ябълките имат прочистващи и детоксикиращи свойства. Те помагат за премахване на токсините и вредните мазнини от тялото; също така са много полезни при запек.
Сварете три ябълки, нарязани на кубчета, във вода с една щипка канела. Нека разтворът да преседи малко. Наслаждавайте се!

Ленено семе и алое вера

Лененото семе е богато на фибри, които ускоряват метаболизма и премахват мазнините. Алое вера се добавя в тази смес, защото пречиства дебелото черво и премахва токсините и други замърсители от организма.
Сварете пет супени лъжици ленено семе в един литър вода. Извадете гела от алоето и след това го смесете с ленено семе, когато се сгъсти. Вкусът може да не е чудесен, така че добавете малко лимон.

Хвощ

С помощта на разтвор от хвощ също можете да отслабнете. Той притежава страхотни пречистващи и диуретични свойства; също така помага при гнойна ангина, артроза, камъни в пикочния мехур, цистит, депресия, болки, кръвоизливи, хемороиди, остеопороза, ревматизъм и прекомерно потене на краката и подмишниците.

Канела

Тя намалява кръвната захар, ускорява метаболизма и потиска апетита, поради което разтворът от канела се препоръчва за отслабване.

Лавър

Лавърът подобрява храносмилането и помага за премахване на токсините; също така предпазва тялото от инфекции на дихателните пътища и от заболявания на черния дроб. Можете да го използвате и за лечение на гъбички, изгаряния, язви и акне.

Салвия

Освен че има много приятен аромат, салвията може да ви помогне, ако целите да постигнете плосък корем или облекчение при подуване на корема; също така притежава диуретични и антиоксидантни свойства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *