Аптеки оптима - здраве и красота!
+359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
Complete PharmaEurovitalUnimed PharmaSchoenenbergerBronsonVitabioticsMa ProvenceNiveaЦветелина ОодHerba MedicaDietrexЕвелин 29Aquasource
полезни храни

4 впечатляващи ползи от кленов сироп

Ползите за здравето на кленов сироп включват здраво сърце и по-здрава имунна система. Също така има антиоксидантни свойства, които предпазват тялото ни от свободни радикали.

Има няколко естествени подсладители, които се предпочитат вместо химически подготвената захар, която е обичайна в повечето домове. Има хора, които предпочитат да използват мед вместо други естествени продукти от същия тип. Кленовият сироп обаче се смята за по-добър вариант, като се има предвид, че е по-нискокалоричен в сравнение с меда.

Използването на кленов сироп е често срещано и е включено в много ястия. Следователно, той се счита за ключов компонент за готвене в редица рецепти. Този сироп добавя вкус към сладолед, различни видове питки и пресни плодове. Може да се използва и за палачинки, както и за френски тост и гофрети, които са общи деликатеси в някои части на Америка и Европа. Благодарение на вкуса и сладостта си, може да се използва като подсладител за печени кейкове и хляб. Някои производители на вино също обмислят да го използват в процеса на производство на вино вместо мед.

Хранителните вещества, които се намират в кленовия сироп, включват вода, протеини, мазнини, въглехидрати и захари. По отношение на минералите, той съдържа калций, желязо, магнезий, фосфор, натрий, калий и цинк. Витамини като тиамин, рибофлавин, ниацин и В6 също се срещат в кленовия сироп.

1. Има антиоксидантни свойства - Кленовият сироп има няколко антиоксидантни свойства, които са от съществено значение за здравословния начин на живот. Антиоксидантите са важни за организма, тъй като те неутрализират свободните радикали, които могат да причинят различни здравни заболявания. Митохондриятa е органел на клетките, който е отговорен за производството на енергия, но по време на този процес в клетките се произвеждат свободни радикали. Енергийното образуване се нуждае от ензими, които могат да бъдат атакувани от други микроорганизми в тялото. За да се избегнат подобни атаки, на помощ се появава мангана, присъстващ в кленовия сироп. Той доставя супероксид дисмутаза, който е оксидативен ензим. Този ензим помага за обезоръжаването на опасните свободни радикали, които се произвеждат от митохондриите, когато изпълняват нормалните си метаболитни функции.

2. Сърце - Ползите от кленовия сироп включват също и поддържане на здравето на сърцето. То е един от органите на тялото, който е податлив на различни видове заболявания като инсулт, атеросклероза и други сърдечно-съдови състояния. Наличието на цинк в тялото е един от най-добрите начини, по които е доказано, че се предпазва сърцето от такива заболявания. Кленовият сироп съдържа цинк и неговата консумация може да предпази и предотврати различни сърдечно-съдови нарушения. Цинкът също така подобрява ефективността на ендотелните клетки, като ги предпазва от увреждане, дължащо се на наличието на излишък на холестерол, заедно с други окислени липиди. Кръвоносните съдове се състоят от различни компоненти на ендотелните клетки, които образуват вътрешната обвивка на тези съдове. Ниското ниво на цинк излага обвивката на наранявания, което от своя страна може да засегне нормалното функциониране на сърцето.

3. Потентност - Потреблението на кленов сироп може също да помогне за поддържането на мъжкото репродуктивно здраве. Има някои минерали, като цинк, намерени в кленовия сироп, които са полезни за здравословна репродуктивна система, особено за простатната жлеза. Намаляването на нивото на минералите увеличава риска от нарушения, като например рак на простатата. Ето защо е препоръчително мъжете винаги да се старят да консумират храни, които съдържат цинк. Кленовият сироп е една от тези храни, които са лесно достъпни и приятни.

4. Имунна система - Липсата на минерали като цинк и манган може лесно да доведе до намаляване на броя на белите кръвни клетки, което засяга реакцията на имунната система. Допълването на тези минерали е единственият начин, по който е известно те да възстановят нивата си. Кленовият сироп е добър източник на цинк и манган, които играят ключова роля в укрепването на имунната система.

 
Коментари
Напишете коментар
Име
Вашият Коментар*
Въведете визуалния код*
Всички коментари ще бъдат прегледани и одобрени преди публикуване.

уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!