Защо трябва да ядем диня всеки ден?

Препоръчваме ви:

Много проучвания показват, че когато хапваме диня, това намалява риска oт наднормени тегло, гони диабета и сърдечните болести. Тя помага и за по-хубава коса и увеличава енергийните нива на организма.

Едно парче диня съдържа едва 43 калории, няма мазнини, има едва 2 грама натрий и 1 грам въглехидрати и един грам фибри. Едно средно голямо парче ви осигурява 17% от витамин А, 21% витамин С, 2% желязо и 15% калций.

Вкусният плод помага и за предотвратяването на много болести и болки.

Астма. Динята помага за предотвратяване на астмата – най-вече витамин С в нея помага на организма да не развива астма.

Нормализира кръвното налягане – изследванията показват, че динята намалява брахиалното кръвно налягане.

Има противораково действие – тъй като динята е прекрасен източник на витамин С, както и на други важни хранителни вещества, тя се бори със свободните радикали, които причиняват рак. Когато приемаме ликопен, намалява риска от рак на простата.

Храносмилането. Динята помага на стомаха, заради количеството на фибри, които съдържа. Така помага на стомашния тракт и неговото редовно освобождаване.

Хидратиране. Тъй като 92% от динята съдържа вода, тя помага на тялото да се хидратира и е прекрасна следобедна закуска в летите месеци.

Намалява възпаленията – динята с е бори си с тях, тъй като холинът в нея помага за по-добър сън, за мускулите, ученето и паметта. Той спомага на клетъчните мембрани да забавят структурата си и на трансмисията от нервните импулси. Също така е помощник и при абсорбирането на мазнини. При хронични състояния динята може да се бори с възпалението и облекчава състоянието на болния.

Болки в мускулите – сокът от динята намалява болките в мускулите и помага за съкращаване времето на възстановяването на мускулите.

Кожата също се чувства фантастично, когато похапвате диня по-често. Знаем колко е важен витамин А за кожата, а в динята го има, както и в крема за лице. Той спомага и за растежа на косата. Така сме красиви през летните месеци, когато тънките дрехи са задължителни.

Ето и няколко съвета как да изберете вкусна диня:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *