Сладки Коледни Бастунчета (около 30 броя)

Препоръчваме ви:

Необходими продукти:

2 ½  чаши брашно

¼ ч.л. сол

1 пакетче краве масло на стайна температура

1 ч.ч. пудра захар

2 жълтъка

1 ч.л. екстракт от ванилия

½ ч.л. бадемов екстракт

½ ч.л. червена сладкарска боя

Приготвяне:

В купа смесете брашното и солта. След това, в друга купа разбийте с миксер маслото със захарта, до получаването на кремообразна смес. Добавете жълтъците и екстрактите от ванилия и бадем и разбийте, докато се смесят добре. Добавете брашняната смес на 3 пъти, като разбърквате до получаването на гъсто тесто.

Премахнете половината от тестото от купата. Към останалата част прибавете боята и размесете с миксера на бавна степен, докато се оцвети равномерно.  Ако тестото се е получило твърде меко, покрийте го и го оставете в хладилника за около 30-60мин.

Вземете топче, голямо колкото орех от червеното и от другото тесто. По отделно ги разточете на  леко набрашнена повърхност.  Нека дължитана на тези тестени „въженца” е около 10-13см. Сложете ги едно до друго, леко притиснете края им и започнете да ги увивате едно около друго, като спирала. След това извийте плетеницата, за да получи форма на бастунче.  

Поставете сладките върху лист за печене във фурната на разстояние едно от друго на около 5см. Ако тестото стане много меко, поставете неопечените сладки с тавата в хладилника за около 15 мин. и след това оформете формата на коледно бастунче.

Предварително загрейте фурната на 190 градуса и поставете решетката за печене на средното ниво. Печете сладките за около 8-10 мин или докато крайчетата им придобият кафяв цвят. Не ги препичайте.

Тези сладки също могат да се замразяват и да бъдат консумирани по-късно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *