Протеини от сурови храни

Препоръчваме ви:

Суровите храни ви дават най-много енергия, но много хора асоциират суровата храна с яденето на зелена салата, сокове и смутита през целия ден. А това съвсем не е така. Някои от протеините са в растенията, които са пълни и с витамини, минерали и аминокиселини, което помага на мозъка, метаболизма и кръвната захар.

1. Хляб с покълнала пшеница

Ако сте толерантни кyм пълнозърнестите храни, този хляб е чудесен избор за вашето здраве, той има високо съдържание на фибри и няма брашно. Има само живи кълнове от пшеница, които лесно се смилат в стомаха ви и е чудесен, ако сте на диета с растителен произход. Направете си с него сандвич за обяд или си го припечете сутрин с малко сурови бадеми, масло, канела, чия семена, може да добавите и горски плодове.

2. Пудинг с чия

Това е един чудесен пудинг, който ви дава необходимите протеини и ви засища за дълго време и има важните аминокиселини. Осен това високото съдържания на желязо ви държи по-далеч от анемията.

3. Кълнове

Всички видове кълнове са прекрасен източник на жив протеин. Те са по-лесни за храносмилане и имат малко скорбяла и захари, но дори тези две вещества са по-полезни и естествени. По време на процеса на никнене, захарите и скорбялата са по-безопасни от тези в преработените или сготвените храни. Може да се научите и сами да си отглеждате кълновете, за да сте сигурни какво ядете.

4. Зелени храни

Те зареждат тялото ви с живи протеини и са много по-поносими за вашата кръвна захар за разлика от протеините, които взимате от животински източници, но също така са много пренебрегвани. Не бива да забравяме, че спанакът има 6 грама само за една чаша, а къдравото зеле 4 грама за чаша, броколите могат да се похвалят със същото съдържание на протеини за чаша, а зеленият грах ви дава двойно повече, 8 грама, за една чаша.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *