Аптеки оптима - здраве и красота!
+359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
Ния-Милва ЕоодАрониадаMerz PharmaceuticalsPwm GamaIkarovКокона КозметиксBronnleyDietrexVita FocusEmoliumBotoinaNatur PharmaNuxe
заболявания
Сънна апнея - част 2
Ако имате симптомите, изброени до тук, вашият лекар може да ви посъветва да си направите тест за сънна апнея – полисомнография. Това може да се осъществи, както в специализирани центрова, така и в домашни условия.

Сънна апнея - част 1
Сънната апнея е сериозно нарушение на съня, което настъпва, когато дишането на човек се прекъсва по време на сън. Хората с нелекувана апнея спират да дишат многократно по време на съня си, понякога достига до стотици пъти.

Какво представлява „Петата болест”?
Петата болест е вирусна инфекция, която може да доведе до симптоми, подобни на настинка и яркочервен обрив по лицето и тялото при кърмачета, малки деца, а в някои случаи и при възрастни.

Остеоартрит – как да се справим?
Остеоартритът е хронично заболяване, което трудно може да бъде излекувано, но симптомите му – болка, скованост и подуване, могат да бъдат контролирани.

10 съвета за поддържане на добро здраве на храносмилателната ви система
Храносмилателната система е пряко свързана с храната, която консумирате и начинът на живот, който водите. С предприемането на стъпки за подобряване на качеството на живот и хранителния режим, ще помогнете на стомаха си да функционира по-ефективно и да подобрите цялостното си здравословно състояние.

Как да облекчим болките в ставите?
Артритът е болезнено и дегенеративно състояние характеризира с възпаление на ставите, който причинява скованост и болка. Остеоартритът, най-често срещаният тип на артрит, се влошава с възрастта и е причинена от износване през годините.

Главоболието
Главоболието е едно от най-често срещаните оплаквания сред малки и големи. За да лекувате правилно вашето главоболие, трябва да знаете от кой тип точно е то. В противен случай, използваните от вас медикаменти, може да не дадат желания резултат.

Домашни решения срещу флегмон
Флегмонът е често срещано и потенциално сериозна кожна инфекция както на по-дълбоките слоеве на кожата, така и на подкожните тъкани. Най-честите причинители са Стафилококовата и Стрептококовата бактерии. Появява се на места, където има нарушения на кожата, например при язви, ухапвания, изгаряне, загрубявана на кожата, след екземи, гъбични инфекции и др.

18 причини за болки в стомаха – част 3
Ако консумирате твърде много сорбитол, който се намира в продуктите без захар, можете да си докарате стомашни болки и диария. Най-честите причинители за дъвките без захар, затова избягвайте прекомерната им консумация.

18 причини за болки в стомаха – част 2
Някои хора страдат от непоносимост към глутена, протеин, който се среща в пшеницата, ечемика и ръжта. Най-разпространеният вид глутенова непоносимост се нарича целиакия.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [>>]
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!