Аптеки оптима - здраве и красота!
тел: +359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
Българско ПроизводствоBronnleyWalmarkJamiesonVita GoldMustelaArganycaPremium Health ProductsSinguladermEucerinBiodermaKorffPhyto Wave
заболявания
Жлъчнокаменната болест
Жлъчнокаменната болест, холелитиаза, е болестно състояние, което сe описва с образуване на камъни с различни размери в жлъчния мехур и по-рядко в жлъчните пътища. Боледуват предимно жените, около три до четири пъти по-често от мъжете, като при тях болестта обикновено протича по-тежко и с повече усложнения.

Херпес
Херпесът представлява инфекциозно заболяване, което се причинява от вирус Herpes simplex.

Бяло течение
С понятието бяло течение наричаме течение от влагалището, от което се получават зацапвания по бельото и се усеща овлажняване на външните полови органи. То не е болест, а симптом, че има някаква дисхармония в женската полова система, която може да прерастне в болест и затова е добре консултация с акушер гинеколог.

Витилиго
Предполага се, че е автоимунно заболяване, тъй като се комбинира с други автоимунни заболявания – захарен диабет, пернициозна анемия, хипертирeиоидизъм, адреналкортикоидна недостатъчност, алопеция ареата.

Киста на яйчника
Повечето кисти представляват торбичка, която се състои от съединителна тъкан и обикновено е пълна с течност. Те могат да са самостоятелни или множество.

Болест на Паркинсон
Причината за развитие на заболяването е неуточнена, но се счита, че Паркинсоновата болест е резултат от дегенерация на субстанция нигра в мозъка. Процесът вероятно се предизвиква от няколко фактора – ген, токсини, стрес, медиаторен дисбаланс с дефицит на допамин.

Разширени вени
Разширени вени или варикоза е заболяване на част от кръвоносната система, в което има разширение, увиване и издължаване на вените.

Анафилактичен шок
Анафилактичният шок е най-тежката проява на алергия и е животозастрашаващо състояние, което изисква спешно лечение със специализирана помощ.

Акне
Акнето се причинява единствено от бактерии на самия носител и не е заразно. То възниква предимно в зоните, в които има по-голям брой мастни жлези - лице, рамене, гръб и гърди.

Стомашно-чревни инфекции
Чревните заразни болести са широко разпространени и се наричат "болести на лошата хигиена".
[<<] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 [>>]
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!