Аптеки оптима - здраве и красота!
+359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
EquilibraBio FreshArganycaKendy PharmaPranaromBiodermaCarrotenElancylBouroffNature's WayDicrassinCabana SunGalenic
заболявания

Простатит

Простатитът както показва името е заболяване на простатата. Много фактори отговарят за причиняването на болестта. Простата е жлеза  с размер на орех, която се намира на пикочния мехур само при мъжете, ето защо от болестта не могат да боледуват жени. Простатата произвежда част от семенната течност и помага пренасянето й. Важна като всяка друга жлеза, щом простата заболее става опасно за физическото и психическото здраве при мъжа. Щом получат простатит страда цялото тяло.

Симптоми на болестта са проблеми с уринирането, сексуална дисфункция и други проблеми като умора и депресия.

Причината може да се корени в имунната реакция срещу някоя инфекция, но са възможни появата й и без поява на прехождаща инфекция. Ако имате имунологични проблеми или автоимунно заболяване. Възможно е и да възникни при физическо нараняване в тази област.

При различните видове простатит, нивото на болка варира. Понякога има бели кръвни телца в урината.

Процентът на мъже страдащи от хроничен простатит е висок, според определени статистики възниква при 90% от мъжете над 40 години, затова е почти задължителен преглед на простата поне веднъж годишно.

За развитото на болестта допринася застоелия живот, както в личния така и в професионалния начин на живот, така че с напредването на възрастта малко спорт и изразходване на енергия не е излишна. Според някои доктори дори цвета на очите заложен при раждането може да доведе до развитие на болестта, когато не  е причинена от бактериална инфекция. Ако получавате често запек или сте прекарали гонорея или уретрит е задължително да прегледате простата.

Обикновено простатитът се лекува в антибактериални препарати и имунотерапия, може да се включи и физиотерапия. Масажът на простата също помага благоприятно.

Много по-ефективен начин е хипертермията, чрез него се въздейства на тъканите с топло. При 99% от случаите симптомите изчезват за дълго време.

Начинът на живот е важен за здравословния начин на живот, по-добре превенция отколкото тюхкане след това.

 

 
Коментари
Напишете коментар
Име
Вашият Коментар*
Въведете визуалния код*
Всички коментари ще бъдат прегледани и одобрени преди публикуване.

уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!