Аптеки оптима - здраве и красота!
+359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
Vita FocusPharmascience IncDisneyBeauty FormulasVitabioticsUnimed PharmaElancylLieracRocSanct BernardMiriamquevedoDicrassinPremium Health Products
заболявания

Сърдечна недостатъчност

При сърдечна недостатъчен сърдечен дебит е намален, това е състояние, което е в следствие от друга сърдечна болест, сърдечният мускул не може да изтласква необходимото количество кръв за задоволяване на тъканите и метаболитните нужди.

Сърдечна недостатъчност се появява при блестите коронарна болест, сърдечен удар, кардиопатия и други. Факторите, които й влияят са заседналия начин на живот и вредните навици.

Симптомите характерни за сърдечната недостатъчност са задух, ограничен физически капацитет, лесна умора. Тези състояния настъпват точно, заради количеството кръв, което сърцето не може да изпомпва или забавя протока на кръв.

В състояние на сърдечната недостатъчност се получава сърдечната дисфункция.

Промяната на начина на живот е много важна нефармакологична мярка, която пациентите трябва да спазва. Те трябва  редовно да следят за теглото си и при наднормено тегло, да започне сваляне на килограми чрез здравословна диета. И трябва да се ограничи приема на сол. Приемът на течности също не е препоръчителен, а алкохолът е напълно забранен за пациентите в това положение. Другият вреден навик пушенето също трябва да се прекрати при това състояние. Трябва също да се внимава с приема на различни лекарства.

Режимът на физическа активност е много важна за пациентите, които по една или друга причина са стигнали до сърдечна недостатъчност, при тези, които са на легло са препоръчителни дихателни упражнения и някои упражнения в леглото, докато при пациентите, чието състояние е стабилно могат да извършват програма от аеробни упражнения, но това се отнася само за пациентите от 2-ра и 3-та степен. Пациентите с по-добра функционалност на сърцето могат да провеждат по-продължителна програма от 20 до 30 минути от 3 до 5 пъти на седмица, докато при по-увредените пациенти това движение трябва да е едва 5-10 минути, но е важно да го има.

За лечение с лекарствени средства се изпиват предимно АСЕ-инхибитори. Те намаляват симптомите и предотвратяват или намаляват болничния престой.

Най-важна е превенцията при открито сърдечно заболяване трябва да се вземе сериозно и да приеме предвид, тя е ключът към по-дълъг и здравословен живот при всички сърдечни заболявания.

 

 
Коментари
Напишете коментар
Име
Вашият Коментар*
Въведете визуалния код*
Всички коментари ще бъдат прегледани и одобрени преди публикуване.

уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!