Аптеки оптима - здраве и красота!
+359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
Victoria's SecretBiogameNeutrogenaKentIwostinYardleyAmbrosАрониадаNatur PharmaPiz BuinBronsonSchoenenbergerFilorga
заболявания

Обувките, които деформират краката ви – част втора

4. Тънки токчета

Самите токчета са опасни за краката ви, но е не само тяхната височина е проблем, а също така широчината им. Прекалено тънките токчета са потенциално опасни за глезена ви така тежестта на тялото се разпределя на много малко място. Затова ако обичате да носите токчета, то изберете такива с широк и стабилен ток. Така се разпределя повече тежестта на тялото и рискът да си изкълчите глезена намалява осезаемо.

5. Обувки на платформа

Обувките на платформа имат славата, че държат крака с хубава основа, но не и когато са с прекалено голяма извивка. Повечето от тях са много твърди и са пълно предизвикателство да се ходи на тях, ако сводът е прекалено вдигнат може да увредим метатарзалната кост. Ако обичате обувките с платформа, то поне избирате такива с по-ниска платформа и не много извит свод.

6. Обувки с остри върхове

Може да са стилни и през няколко години да се връщат пак на мода, но те не са най-полезни за краката ви. След време носенето на тези обувки водят до болки в нервите на крака, подуване на палеца на крака, плюски и деформация на палеца на краката.

7. Oбъркан размер на обувките

Може би звучи като нещо нормално да намерите точния си номер, но 9 от 10 жени носят неправилен номер за тях, в повечето случаи това са прекалено малките обувки, които водят до различни неудобства по повърхността на крака като мазоли, плюски и мехури. Но също така много дългото носене на прекалено малки за вас обувки води до увреждане на ставите и развитие на артрит. Ако децата носят неправилен номер, това може да доведе до деформация в краката им.

Затова винаги проверявайте дали обувате са вашия номер, дали сводът не е прекалено висок и да са високи поне няколко сантиметра на петата, но не и прекалено високи обувки.

 

Част първа

 
Коментари
Напишете коментар
Име
Вашият Коментар*
Въведете визуалния код*
Всички коментари ще бъдат прегледани и одобрени преди публикуване.

уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!