Аптеки оптима - здраве и красота!
+359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
Eos UsaAbocaPhyto WaveComplete PharmaPiz BuinVichyAdermaBp PharmaBettina-BartyGalenicOilatumКокона КозметиксPierre Fabre
заболявания

Нощно напикаване

Една от най-често срещаните неврози при децата е напикаването. Съществуват два вида напикаване, дневно, enuresis diurna, и нощно, enuresis nocturna. Заболяването обикновено се проявява при деца, които не са влезли в пубертета, като предимно са засегнати момчетата. Диагнозата патологично напикаване може да постави, ако детето продължи да се напикава, след като навърши 4- годишна възраст. Според начина на проявяване на напикаването и неговата продължителност, заболяването се разделя на два вида. Първично, когато детето продължава да се напикава, след като навърши тази възраст, и вторично, когато детето е спряло да се напикава за известно време, но след това отново е започнало. Според медицински специалисти, напикаването е резултат от забавеното съзряване на стражевия пункт, който се намира в мозъчната кора. Именно там се осъществява контрол над пикочния мехур.Предполага се, че една от причините за напикаването е незрялост на мозъчния център на уринирането, като тя може да доведе до първично напикаване, но не до вторично. При деца, които страдат от вторично напикаване, факторите, които обуславят появата на болестта са други, например настинка. Децата, които стоят на течение или ходят боси, най-вероятно ще настинат. При настинки и при заболявания на дихателните пътища се забелязва корелация с появата на вторично нощно напикаване. Някаква невроза също може да е причина за напикаването на децата през нощта.За да започнете лечение на заболяването трябва да се разбере причината за неговото появяване. Препоръчва се диетичен режим. Трябва да се ограничи приемането на течности след 18 часа вечерта. Психологическата подкрепа от родителя е от съществено значение за спиране на напикаването. В много от случаите напикаването се дължи на психологически проблем. Родителят трябва да бъде добър с детето и да говори с него, в никакъв случай не трябва да го наказва, ако то се напикае отново.

Възможно е заболяването да се лекува с медикаментозни средства, но това трябва да стане, след като са изпробвани всички останали начини. Използват се препарати, които съдържат беладона. Препаратите увеличават тонуса на мускулатурата на пикочния мехур. Трябва да се отбележи, че това са крайни мерки. Според изследвания, лечението с хомеопатични средства дава добри резултати. Но лечението трябва да се назначи и да се проведе от специалист, защото самолечението обикновено е обречено на провал.

 
Коментари
Автор: mariya
От дата: 04/06/2014 00:46
7gogini inerveno koste se napikava
Автор: mariya
От дата: 04/06/2014 00:54
Vispaleniye na debeloto cervo
Автор: Радостина
От дата: 12/01/2015 13:36
Вижте страницата на Хисарския лечител относно напикаването и много неща ще ви станат ясни.
Напишете коментар
Име
Вашият Коментар*
Въведете визуалния код*
Всички коментари ще бъдат прегледани и одобрени преди публикуване.

уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!