Лесно решение за студени крака

Студените крака са неприятен, но често срещан проблем. Те обикновено са резултат от не много добро оросяване, но могат да се подобрят с комбинация от сгряващи подправки. Ако нанесете натуралната смес върху стъпалата си, тя ще подобри кръвоснабдяването в тази част на краката и може да редуцира усещането за студ и неприятното изтръпване. Особено полезни за студени крака са червеният пипер и джинджифиловата съставка. Показаната по-долу маска за крака е не само много лесна за употреба, но много ефективна, тъй като действа сгряващо на студените стъпала. След употреба на маската можете да намажете краката си със загряващ крем, а преди това можете да ги накиснете в гореща вода с морска сол, която сгрява и подсилва оросяването в студените зони.

Съставки на маската

– половин чашка цели овесени ядки
– половин чаена лъжичка канела
– половин чаена лъжичка лют червен пипер
– 4 супени лъжички топла вода
– 1 чаена лъжичка зехтин или бадемово масло
– 1 супена лъжица мед
– 1 супена лъжица настърган джинджифил
– около 4 капки есенциално масло от портокал

Как да употребявате маската

1. С кухненски робот смелете на пудра овесените ядки или използвайте кафемелачка, за да ги смелите на ситно. Прехвърлете смлените ядки в купичка, налейте вътре водата и включете постепенно другите съставки, като разбъркате добре сместа на паста.
2. Намокрете с топла вода 2 хавлиени кърпи и ги изцедете добре от водата. Сложете ги настрани, докато накиснете краката си.
3. Налейте малко не много гореща вода в леген и накиснете леко стъпалата си за няколко минутки. Нанесете пастата върху зоната под глезените и увийте стъпалата си с кърпите, за да запечатате влагата в маската. Изчакайте 10- 20 минутки, махнете кърпите, измийте стъпалата си с вода и ги подсушете. Ако навън е хладно, намажете ги със загряващ крем и обуйте памучни чорапки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *