Най-евтиният и натурален ексфолиант срещу черни точки

Препоръчваме ви:

Не давайте луди пари за скъпи процедури в козметичен салон и за химикали, които могат да раздразнят кожата ви. Употребявайте натурален ексфолиант, който премахва мъртвите кожни клетки и обновява кожата, премахва черните точки и редуцира пъпките и мазната кожа, изглажда кожата и тя изглежда по-млада и стегната. За ексфолиращата смес ви трябват само евтини съставки, които могат да се намерят във всяка кухня.

Съставки на сместа 

1 супена лъжичка гранулирана захар, най-добре кафява
1 супена лъжичка сода за хляб
2 супени лъжички вода или розова вода

Как да употребявате сместа

1. Сложете в чашка или в друг съд содата за хляб.

2. Добавете в съда захарта на гранули и разбъркайте добре със содата. Добре е да употребявате кафява захар, а гранулите да не са твърде едри. Можете да замените захарта с морска сол.

3. Добавете в съда водата и разбъркайте добре, за да се оформи гъста паста. Ако пастата е твърде рядка, добавете още сода, а ако е твърде суха, добавете още вода. Вместо обикновена вода можете да употребите минерална, розова или билкова отвара.

4. Намокрете кожата на лицето и шията. Нанесете с влажни ръце сместа върху кожата и масажирайте леко. Оставете сместа да постои няколко минутки и да подейства, ако сте с мазна кожа или акне, тъй като тя действа подсушаващо и размеква вроговяванията.

5. Отмийте сместа с хладка вода и подсушете лицето си. Нанесете хидратиращ крем върху кожата. Можете да слагате ексфолиращата смес 2 пъти седмично, а ако не ви изсушава кожата, можете да я оставяте да действа до 5- 6 минутки, преди да я отмиете. Ако имате мазна кожа, содата няма да я изсуши твърде много, но ако сте с чувствителна кожа трябва да я употребявате внимателно, да не търкате силно и да не оставяте сместа дълго върху кожата си, за да не я раздразни прекомерно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *