Нестандартни употреби на клечките за уши

Клечките за уши не са само инструмент за почистване на ушите, но също полезна вещ за ежедневието. Те могат да се намерят в почти във всеки дом, затова можете лесно да посегнете към тях, когато се нуждаете от нещо, с което да почистите тесните пространства на мебелировката или да нанесете грима си. Оказва се, че скромните клечки за уши могат да се употребяват за доста неща.

– Можете да нанасяте грима си с клечки за уши, особено сенки за очи, руж и червило, а ако искате да скриете някоя пъпка, нанесете върху нея малко коректор. Ако искате да не носите цялата си козметична чантичка на път за няколко дена, използвайте няколко клечки за уши, за да съхраните малко от сенките за очи или от ружа в найлоново пликче. С тях можете не само да нанасяте грима, но също да го поправяте. Изтрийте с клечка за уши, която сте напоили с течност за премахване на грим, размазаната спирала или сенките, които са попаднали не където трябва. С нея можете да смесите разцветките, ако сте ги нанесли твърде грубо и това си личи. С навлажнена клечка за уши можете да размажете леко сенките, за да наситите багрите, а ако я потопите в малко вазелин можете да въведете ред върху рошавите вежди.

– За да не носите цялата бутилка с парфюм в дамската чанта, напоете няколко клечки за уши с аромата и ги съхранявайте в затворени найлонови пликчета. Ако вечерта сте на официална вечеря, извадете от найлоновото пликче клечките за уши и нанесете парфюма върху определените точки върху тялото си. Ароматът от тях може да трае поне няколко часа, а дори цял ден.

– Ако не можете да отворите заял цип, потопете клечка за уши в малко вазелин или масло, минете няколко пъти отгоре и пробвайте да издърпате ципа. Опитайте се да нанесете сместа върху зъбците на ципа, а ако се наложи сложете и от вътрешната му страна, за да влезе тя между тях.

– Почистете мръсотията по клавиатурата на компютъра си, като потопите клечка за уши в малко спирт. Клечката може да мине между клавишите на клавиатурата по-добре от кърпата, в тесните пространства и под отделните клавиши.

– С клечка за уши можете да почистите предната част на пералната машина, тесните пространства и жлебовете. С клечката можете да почистите ефективно филтъра на машината, който често се запушва с мръсотия. Ако има насъбрала се мръсотия от вътрешната част на стъклената вратичка, клечката за уши може да я отстрани бързо.

– Ако боядисвате мебелировката, можете да доизкусурите боята с клечки за уши, които могат да достигнат тесните пространства и жлебовете на малките части по нея. С клечка, която сте потопили в малко боя можете да покриете драскотини по мебелировката или да премахнете боята, ако сте сложили твърде много и тя се е стекла на капки. Освен това клечките за уши са страхотни четки за малките деца за рисуване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *