11 приложения на краставицата, които ще Ви изумят

Препоръчваме ви:

Краставиците са много лесни за отглеждане. Но знаете ли, че освен за вкусна салата, могат успешно да се прилагат срещу махмурлук или да почистят до блясък кухненската мивка? Предлагаме Ви списък с трикове, които не са за изпускане:

  1. В краставиците се съдържат повечето от витамините нужни ни на ден. Eдна краставица например съдържа: Витамин В1, В2, В3, В5, В6, Витамин С, Калций, Желязо, Магнезий, Цинк.
  2. Чувствате се уморени следобеда? Изхвърлете кофеиновите напитки и ги заместете с краставица. Тя е богата на В витамини и карбохидрати, които подсигуряват бързото съживяване на организма, траещо часове.
  1. Писна ли Ви от запотеното огледало в банята след душ? Опитайте да го изтъркате с парченце краставица, ще елиминира запотяването и ще придаде мек и приятен вид на стъклото.
  2. Пречат ли насекомите на растенията в градината Ви? Нарежете краставица на колелца и  поставете парченцата в алуминиева кутийка за пай или сандвич. Химикалите в краставицата реагират при допир с алуминия и по този начин се отделя аромат, недоловим за нас хората, но побъркващ всички видове насекоми. Така лесно ще бъдат прогонени от  Вашата градина.
  3. Търсите бърз и лесен начин да се отървете от целулита? Опитайте да масажирате проблемното място с парче краставица за няколко минути. Съставките й карат колагенът в кожата да се стегне, изглаждайки горния слой на кожата и намалявайки видимостта на целулита. Невероятен е и ефектът върху малките мимически бръчки.
  4. Искате да избегнете тежък махмурлук или главоболие? Изяжте няколко резенчета краставица преди лягане и сутринта ще се събудите отпочинали и без главоболие. В краставицата се съдържат достатъчно захари, В комплекс и електролити, за да възстановят жизнено важни съставки за тялото.
  1. Имате важна среща или интервю за работа и нямате достатъчно време да почистите обувките си? Потъркайте обувките си със свежо отрязано парченце краставица. Химикалите, съдържащи се в нея ще ги озарят с дълготраен и невероятен блясък.
  2. Стресирани сте и нямате време да посетите СПА салон за масаж? Нарежете една цяла краставица и я изсипете в тенджерка с вряща вода. Полезните вещества и съставки ще се отделят в парата и при вдишване подпомагат релаксирането от стреса. Метод изпитан, при скоро родили майки, както и при ученици при полагане на изпити.
  3. Вземете парченце краставица и го притиснете към небцето си с език за около 30 секунди срещу лош дъх.
  1. В търсене сте на „зелен” начин да почистите мивката си или предметите от неръждаема стомана? Вземете резен краставица и натъркайте с него повърхността. Не само ще премахне мръсотията, но и ще озари повърхностите, без да уврежда кожата Ви, като повечето препарати за почистване.
  2. Ако сте допуснали грешка при писане с химикал на важен долумент, можете да я отстраните много лесно, като използвате кората на краставицата (външната й страна). Действа безотказно и срещу безпощадните детски рисунки по стените.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *