Домашно приготвени продукти за красота

Препоръчваме ви:

Много лесно може да се сдобием с продукти без химикали и вредни съставки като сами си ги направим. Така е по-добре за здравето ни. Може да изглежда нелогично да мажем лицето с обяда си, но всъщност така ефектът е по-голям. Джанис Кокс автор на книги за красота, съветва, че е и много по-евтино отколкото скъпите продукти с неясни съставки в тях. Тя дава следните рецепти, които ще направят лицето и косата ви както на знаменитости само и единствено със съставки от кухнята. Също много добра новина за хората в чувствителна кожа, защото някои продукти от пазара може да подразнят кожата, но рядко ще го сторят натуралните съставки.

С овесена каша

Начин на приготвяне:

Разбъркайте в чаша ½ чаша овесена каша едно цяло яйце и една супена лъжица бадемово масло. Нанесете на лицето на 15 минути и след това се радвайте на резултата.

С авокадо

Авокадото като естествен овлажнител

Ако сложите авокадо върху суха или изгоряла от слънцето кожа, то ще ви облекчи. Уверете се, че авокадото е добре узряло. Някои хора използват вътрешната част на авокадото, за да овлажняват кожата си. Оставете да подейства 15 минути и после изплакнете с топла вода и подсушете с кърпа.

Друга рецепта за красота с авокадото е да си направите прекрасна маска за коса. Вземете едно авокадо и го намачкайте в купа, добавете и кокосово масло и продължете да бъркате. Сложете на косата и оставете да действа за 15 минути след това изплакнете косата. Разликата ще е очевидна.

С оцет

Оцетът помага за косата и измиването понякога с оцет е много добре за блясъка й. Също е полезно за лечение на пърхот, тъй като премахва мъртвата кожа.

С яйце

Може да използваме яйцето, с цел да си направите прекрасна маска за коса, безопасна и полезна за нас. Разбийте яйцето, след това добавете малко бебешко олио и добавете чаша вода. След това нанесете на скалпа и масажирайте.

Медът не само е много полезен  за здравето, но може да подхрани косата и да я направи по-силна .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *