Акупунктурата, в помощ при безсъние

Препоръчваме ви:

Когато страдате от безсъние, често се замисляте, или по-скоро не спирате да мислите за възможните начини, които да Ви избавят от това изпиващо енергията мъчение. Сред мислите Ви се реят безкрайно много чаши с кафе, енергийни напитки, пухкаво одеалце, мека възглавница, много и дълбок сън, край на инсомнията. Едва ли има някой, който задавайки си въпроса: „Как да се преборя с безсънието?” си отговаря: „Ама разбира се, чрез акупунктура.” Истина е обаче, че нейните ползи и полезни действия са доказани от специалистите и спрямо инсомнията също може да има благоприятен и лечителен ефект. Не само това, тя лекува причините, като няма странични и нежелани реакции върху организма.

Акупунктурата представлява забиване  на много тънки иглички по кожата на тялото, в специални точки, които се смятат от специалистите за отвори към енергийните канали, наричани още меридиани. Те са свързани с различните органи в човешкото тяло. Когато им се взаимодейства по този начин, се повлиява благоприятно съответния огран.

Има множество доказателства за приноса на акупунктурата при безсъние. Тя може да намали нивата на стрес и да увеличи тези на хормона на съня – мелатонин. Освен това има и главна роля в  образуването на андорфин и серотонин, които ни карат да се чувстваме щастливи. При проведено проучване, резултатите показват, че около 59% от участниците, страдащи от безсъние, са се подобрили след сеанси акупунктура в продължение на 7-10 дни.

Друго изследване показва, че хора, спящи със специален уред, стимулиращ акупунктурните точки, страдат в пъти по-малко от смущения и будения през нощта. Те получили повече от РЕМ фазата на съня. Специалистите са на мнение, че проблемите със заспиването могат да се решат чрез акупунктура, тъй като те се причиняват от блокиране на енергията чи по меридианите на човешкия организъм. Чрез забиването на иглите в подходящите точки, тази енергия се отприщва и започва да се разнася свободно по цялото тяло. По този начин лекарите отстраняват и други нарушения в здравето.

Често пъти при оплаквания от безсъние, специалистите по акупунктура избират да повлияят на точки, свързани със сърцето и перикарда, тъй като те са отговорни за съзнанието  и умствената дейност. Те естествено могат да се спрат и на друга комбинация от точки, в зависимост от причината за безсънието във Вашия случай – синдрома на неспокойните крака, стрес, болка и прочее. Когато точките се определят, поставят углите или на ръка или със специален уред, с насочваща цев. Броят на иглите варира – от 1-2 до 20 и повече.

Когато стане дума за акупунктура, повечето притеснения не са от действието и ефективността на терапиите, а дали има болка по време на тях. Истината е, че е абсолютно безболезнено, стига да посещавате професионалист, който е наясно какво върши. Може да усетите лека тежест, около иглата, но това означава само, че терапията действа. Иглите престояват средно между 15-30мин., като най-вероятно ще трябва да се подложите на 6-10 сеанса, за да има цялостен ефект. 

Вижте какви продукти ви предлагаме в борбата с безсънието

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *