5 причини да прескочите млякото

Препоръчваме ви:

Макар млякото да се счита много добро за нас, то повечето хора имат проблем да го храносмилат. Понякога точно млечните продукти причиняват хроничен запек, артрит, хроничен синузит и алергии.

1. Млекодайните крави не се хранят с подходящи неща. Това променя консистенцията на млякото. Те се хранят със соя, царевица или други изкуствени храни, които съдържат пестициди, а кравите трябва да е хранят със зелена трева през пролетта и да се извеждат на паша през есента и лятото, а зимата със сено, силаж и корени на зеленчуци, но в повечето случаи те се натъпкани с антибиотици и това не влияе добре на млякото, което произвеждат.

2. Млякото е пастьоризирано. Тъй като самото пастьоризиране е обработвано при висока температура, за да се убият някои бактерии, то също унищожава полезни ензими, витамини и млечните протеини. Дори и малките теленца хранени с такова мляко умират малки или заболяват.

3. В повечето случаи млякото е ултра-пастьоризирано, за да има по-дълъг срок на годност. Много високата температура и след това внезапното охлаждане води до възможност млякото да се съхранява на стайна температура.

4. Млякото е хомонигенезирано. Това  е процес, при който се прекъсват молекулите на каймака, за да не отива на повърхността. Хомогенезираното мляко е по-трудно за храносмилане и вместо протеините, които се абсорбират в стомаха, те са разкъсани и отиват в кръвта. В повечето случаи организмът отговаря на този чужд протеин като вика на помощ имунната система и причинява възпаление. Могат да се отключат и автоимунни проблеми.  Това мляко се свързва и със сърдечните болести, тъй като мастните глобули се разпръснати в процеса.

5. Но заедно с всичко казано до сега, най-лошото, че днешното мляко е пълно със стероиди, антибиотици, пестициди и обработени гранули, бактерии от инфектирани животни и генетично проектирани хормони за растежа.

Така че си помислете преди да го изберете за следващото си хранене, помислете какво си причинявате, ако млякото не идва от правилно отгледана крава, а и дори да е такава не се знае как организмът ви го приема млечните продукти.  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *