Интересни употреби на лимоновата кора

Знаем, че вече сме ви убедили колко полезни са лимоните, но много от вас не знаят колко полезна може да се окаже кората им, така че не пренебрегвайте тази ценна част от полезния цитрус.

Не бива да подценявате колко хранителна е кората на лимона. Тя е пълна с витамини, минерали и фибри, които са хранителна бомба за менюто. Ако я настържете ще е прекрасна съставка за вашите ястия независимо дали са сладки или пикантни. Използвайте я веднага щом я настържете, не я съхранявайте в хладилник.

Може да я използвате, за да си направите еко свещичка, не само ще изглежда прекрасно, но и ароматът на лимон ще се носи около вас.

Може да си направите лимонов зехтин, като сложите кората в бурканче със зехтин и изчакате само 5 минути.

Не забравяйте колко хубаво изглежда в лятната ви напитка, също така придава свежест на студеното питие.

Ако добавите малко лимонова кора в кафявата си захар, ще я предпазите от влагата. Не забравяйте да е само кората, а не да има част от останалия лимон по нея за пълен ефект срещу влагата.

Може да си направите прекрасно натурално почистващо средство затворете го добре и оставете за 2 седмици, после прецедете течността и сложете вода в пропорция 50/50. След това може да почиствате със сместа като всеки друг почистващ препарат.

Отървете се от мравките и други гадини като използвате кората на лимона. Поставете малко лимонена кора на прага и на первазите или близо до дупки, където различни насекоми могат да се промъкнат и малките гадинки няма да ви досаждат повече. Сложете лимонови кори в хладилника, за да освежите миризмите и да абсорбира всички насъбрали се миризми в него.

Може да поставите корите от лимона и на дъното на кошчето за боклук, то отново ще абсорбира неприятния аромат.

А  ако искате цялата ви къща да добие свеж аромат без да използвате изкуствени ароматизатори, само кипнете малко вода и поставете в нея кората от лимон.  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *