Прекалено чисти ли сте?

Препоръчваме ви:

Взимате си по един хубав душ всеки ден, измивате с шампоан косата и добре се изтървате и се изплаквате и на следващия ден пак. Миете си ръцете няколко пъти на ден с антибактериален сапун. Но по този начин вместо само чистички, може да станете прекалено чисти.

Има такова определение. Според мнението на учените шампоаните и сапуните унищожават натуралните масла на тялото. Тези масла ни помагат от това да си набавяме витамин Е до това кожата да може да се предпази от микробни атаки. Овлажняват кожата ни и в същото време ни доставят антиоксиданти и феромони. Себумът или маслата произведени от мастните жлези, играят важна роля за здравето ви. Ако постоянно го търкате със сапун, вашата кожа се стерилизира.

Според едно проучване от близката 2009, когато унищожаваме естествените бактерии по кожата си, има много по-голям риск  да хванем различни видове инфекции. Вашите собствени бактерии са важни, пазете си ги, те ви правят повече добро, отколкото ви вредят.

Същото се случва и с прекаляването с шампоана. Косата ви има нужда от естествените си масла, за да остане хидратирана и сияеща. Това важи особено за къдравите коси. Ако всеки ден я имате, вие премахвате натуралните средства и я натоварвате с изкуствени токсични продукти.

Тъй като да останете малко „мръсни” си има своите ползи, се опитвате да пропуснете антибактериални сапуни и вечерното измиване на косата си, дайте време на кожата да си разпространи своите бактерии. Позволете на тялото ви да прави това, за което е проектирано. Понякога когато прекалявате с кремовете против бръчки, си водете ранно остаряване на кожата, само малко търкане е необходимо, за да изчистите потта и мръсотията от лицето си. Няма нужда да се охарчвате със скъпи продукти  пълни с токсини, за да убиете естествения щит срещи стареене и микроби, с който природата ви е дарила.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *