Учудващи употреби на тебешира

Препоръчваме ви:

Може би си мислите, че сте приключили с тебеширите, в крайна сметка кой вече използва тебешир? Но той не е само за игра на детската площадка или за класната стая. Може да го използвате за много неща.

За почистване:

Може да запазите гардеробите и килерите от мухъла, ако сложите малко тебешир в тях.

С тебешир може лесно да премахнете мазна петна  от дрехите си, което в повечето случаи е доста трудна работа. Ако потъркате с тебешир петното и после го оставите да подейства 10 минути, сами ще се уверите в това. Така тебеширът ще абсорбира мазнината, но не забравяйте преди да сложите в пералня да изтръскате всичката прах от тебешира.

Ако не искате среброто ви да не губи блясъка си, си оставете малко тебешир и го поставете на мястото, където държите сребърните прибори, тъй като той ще абсорбира влагата и ще попречи на сребърните прибори да потъмнеят.

Калаените съдове също могат да се почистят с тебешир, но ще ви трябва и малко водка, с помощта, на която да забъркате смес и после ще накарате съдовете да блеснат.

За дома:

Може да използвате тебешира, за да начертаете къде са били мебелите ви при разместване или ремонт.

Ако искате в кутията ви с инструменти да няма ражда, поставете парченце тебешир, тъй като и в този случай ще изсмуче влагата. Умори ли сте се да ви се изплъзва отвертката, когато искате да я използвате, направете като атлетите, които вдигат тежести, потъркайте ръцете си в малко тебешир.

По някаква причина мравките не харесват тебешира, така че ако направите една линия на вашия праг, ще направите невидима преграда за досадните насекоми.

Бурканите, които могат да се ползват отново и отново могат да бъдат много практични, но ако им надпишете етикета, после трудно ще надпишете друго, така че използвайте тебешир. Той се трие много лесно и може да въведете лесно новото съдържание на буркана.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *