Разкрасяващият ефект от медитацията – 2

Препоръчваме ви:

Както вече стана ясно от първата част на статията, медитацията оказва сериозно влияние на духа, мисълта, състоянието на тялото, а от там и на всички съпътстващи го процеси. Нашата кожа, коса и здраве са огледало на вътрешния ни свят и всяко едно негово разрушение води до промяна в образа ни.

Освен красотата обаче, медитацията има куп други положителни влияния над нашия организъм.

Други положителни страни на медитацията 

  • Сваля високото кръвно налягане;
  • Облекчава болката, свързана с напрежение – главоболие, инсомния, мускулни и ставни болки
  • Увеличава производството на серотинин, който подобрява настроението
  • Подобрява имунната система
  • Доставя енергия на тялото, чрез натрупването на положителна такава
  • Намаля яростта
  • Постигане на емоционално стабилно ниво

Ръководство по медитация за начинаещи

Трудно е да си представим как съзнанието ни може да се отдели и озове на хиляди киломенти от нас. Можем или изобщо да го постигнем? Много е важнопти самото започване, да се посещават курсове за начинаещи, а не такива за напреднали, където новакът да се уплаши от сложността на упражненията и много бързо да се демотивира.  За тези, които не разполагат с излишно време, достатъчни са и 5 минути в къщи. Най-добре е за начинаещите да намерят тихо и спокойно място, където да могат да легнат плътно по гръб. Ако усещате болка в гърба или врата, използвайте килимче или специална подложка, за да Ви е колкото се може, по-конфортно. Когато се настаните удобно, затворете очи и се фокусирайте изцяло върху дишането. Не се вманиачавайте какво точно трябва или не трябва да направите, просто се отпуснете и оставете нещата да се случат.

Барбара Шмит има малка тренировка от 3 части, която е идеална за целият Ви ден. Тази „пркатика” има за цел да ни напомня, че каквото и да става, можем да спрем и да поемем дълбоко въздух, след което да се преборим с него с увереност, спокойствие  и вътрешна сила. Започвайки деня си с 5 минутна тренировка, продължавайки деня си относително спокойни и обнадеждени  и завършвайки го с размишляване. С всяка стъпка и всеки избор и решение,които правим през деня, ние се свързваме все повече с нашите дълбоки вътрешни източници на търпение, кураж и любов.

И разполагаме с изключително красиви кожа и коса, които го доказват.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *