10 причини да не пропускате сока от джинджифил – част втора

Препоръчваме ви:

Този корен е вълшебен за цялото тяло и ако не го използвате в готвенето си или като чай, то следващите 10 причини ще ви убедят, че е крайно време. Този корен е синоним на здраве и жизненост.

6. Облекчава менструалните болки

Едно проучване от 2009 година показва, че жените, които използват джинджифил по време на менструалните си болки ги облекчават много повече, отколкото ако са приели ибупрофен. Затоплящото действие на джинджифила увеличава кръвообращението, успокоява мускулите и облекчава менструалните крампи.

7. Сърдечно здраве и намаляване на холестерола

Чак в последните десетилетия, докторите аса открили, че свежият джинджифил предлага хубаво влияние върху сърдечното здраве и предотвратява появата на атеросклероза, а също така намалява нивата на холестерола. Сокът от джинджифил спомага с хранителни компоненти, които бързо достигат сърдечносъдовата система.

8. Бори се с астмата

Астмата е сериозна болест, която застига както децата, така у възрастните, но благодарение на джинджифила можем да открием облекчение за нея. Един от неговите антиоксиданти успокоява мускулите за дишане и също така отваря бронхиалните пътища и облекчава атаките на астмата.

9. Приложаване по време на път

Джинджифилът е направо скъпоценен за предотвратяване на гаденето, което се появява при много хора, когато тръгнат на път, ако сте на самолет или на кораб, малко джиджифилов сок ще успокои стомаха ви, най-добре е да го изпиете преди самото пътуване

10 Предотвратява и помага при грип и настинка

Ако другите 9 ползи не са ви убедили колко полезен е джиндифилът, това променливо и лошо време, когато организмът настива бързо, а грипът дебне зад ъгъла е хубаво да се запазим и с корен от джинджифил за по-бърза борба с неприятните вируси и настинки. Ако си направи чай от него и добарим малко мед и лимон, имаме прекрасен стимулант за имунната система, не толкова скъп колкото тези от аптеката, но също така и без страничните ефекти на фармакологичните лекарствата.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *