Факти за водата и хомеопатията

Молекулите на водата образуват различни форми под влияние на музика, мисли, думи и електромагнитно облъчване.

Това беше установено от японския учен д-р Масару Емото. Според изследванията му, водата има определена кристална структура, съставена от кластери и способност да запаметява информация. Той описва резултатите от своите експерименти в книгата  „Посланията на водата”.
 

 

При приготвянето им  хомеопатичните лекарства нямат нежелани ефекти благодарение на разреждането на субстанцията с вода.

Хомеопатията е метод за лечение, който най-общо казано стимулира естествената способност на организма да се самолекува. Хомеопатичните лекарства са приготвени от първична субстанция най-често от растителен, но и от животински и минерален произход, която многократно се разрежда с вода и се енергитизира чрез серия разтръсквания. По този начин крайните лекарствени продукти съдържат много малко, а при най-високите разреждания и нула молекули от изходната субстанция, затова те нямат нежелани странични ефекти и са безопасни за деца, бременни и рискови групи.
 

Разтворените във водата вещества действат не само при физически оплаквания, но и при емоционален и психически дисбаланс.

Критиците на хомеопатията твърдят, че такива лекарства са плацебо, но новите изследвания като тези на д-р Емото потвърждават, че хомеопатичните медикаменти са енерго-информационни стимули. Благодарение на способността на водата да запаметява информация за разтворените в нея вещества, те действат на фино ниво на организма и повлияват не само физически оплаквания, но и емоционален и психически дисбаланс.
 

Течните хомеопатични лекарства са по-чувствителни към електромагнитни излъчвания от телефони, компютри и към вещества със силни миризми като мента, камфор, кафе и се съхраняват далеко от такива източници

Според изследванията на д-р Емото, електромагнитното облъчване разрушава кристалната структура на водните молекули.

Двайсет минути преди и след приема на хомеопатични лекарства не се приема храна, напитки, вода

Когато се приемат хомеопатични лекарства се препоръчва да се намали кафето и алкохола и като правило 20 минути преди и след като се вземе лекарството не се приемат храна или напитки. Това е важно, защото гранулите или капките се поставят под езика, тъй като по този начин се абсорбират по-добре от тялото. Течните форми са по-подходящи за малките деца, които все още не могат да смучат таблетки и гранули.

Процесите на стареене на организма са свързвани и с намаляване на количеството вода в тялото и създаване на кисела среда. 

Всеизвестен факт е, че човешкото тяло съдържа голям процент вода и тя е от изключителна важност за нормалното протичане на жизнените функции. Водата е среда за клетките, разтворител и транспортно средство. Продължителното обезводняване води до сухота на кожата и лигавиците, образуване на камъни и пясък, алергии и редица други заболявания. Пиенето на вода е важно за доброто храносмилане, изчистването на клетките от отпадните вещества и др., като приемането на други напитки не може да замени необходимото количество вода за тялото.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *