Аптеки оптима - здраве и красота!
+359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
DisneyNiveaLa RocheNatur PharmaKendy PharmaEucerinNatural FactorsHimalaya DragNature's WayPhyto WaveIkarovBoehringer IЦветелина Оод
26/06/2013

11 необичайни употреби на безопасните игли

Безопасната игла е изобретена от американеца Уолтър Хунт през 1849 година. Интересен факт е, че при разкопки в Западна Европа са открити бронзови брошки, които са датирани от времето около 12 век, които много приличат на безопасни игли. Установено е, че те са били използвани за придържане на парчетата тъкан на тогите. Днес безопасните игли намират приложение в много различни направления.1. Ако се притеснявате да не ви откраднат ценни за вас вещи от дамската чанта, хванете с една или повече безопасни игли ципа на чантата за страничната част на тъканта. Това вероятно ще затрудни и може би ще изненада крадеца, ако се опита да го отвори.
2. Ако имате на бюрото много папки, които са пълни документи, лесно можете да ги сортирате по определен признак и да защипете страничните части на папката с безопасна игла. Можете да захванете за иглата етикетче със съдържание на папката.
3. Изгубването на комплект чорапи се случва често. Следващия път като сваляте чорапите от простора или ги слагате в коша за пране, веднага ги захванете с безопасна игла, за да не се изгубят.
4.  Ако ви дразни слънчевата светлина през деня, захванете отделните части на пердетата с безопасни игли, за да не стоят завесите отворени.5. С безопасна игла много лесно и деликатно можете да почистите пресата за чесън от остатъците по нея, като запазите високото ниво на хигиена в кухнята.
6. Прочистете запушените отвори и замърсените зони на солницата с безопасна игла.
7. Запазете от изхабяване оригиналната дамаска на дивана, като захванете тъканта на калъфа в краищата с безопасни игли.
8. Украсете празничната торта с безопасна игла. Използвайте иглата, за да оформите дизайн върху нея. Очертанията лесно ще се скрият от крема или сметаната върху нея.9. Оправете изпуснатата връзка на дрехите. Захванете края й с безопасна игла, така че лесно можете да я измъкнете през подгъва и да я издърпате.
10. Ако ви свършат щипките за захващане на дрехите на простора, в краен случай можете да използвате безопасни игли, за да ги окачите да съхнат.
11. Направете си ключодържател от безопасни игли. Захванете няколко игли, за да оформите метална верижка, на която да съхранявате ключове. Можете да държите ключ за панталоните си, като го поставите върху голяма безопасна игла и я захванете за тъканта на панталоните или за дупка на колана си.

 
Коментари
Напишете коментар
Име
Вашият Коментар*
Въведете визуалния код*
Всички коментари ще бъдат прегледани и одобрени преди публикуване.

уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!