Аптеки оптима - здраве и красота!
+359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
Pierre FabreBarleans OrganicIklenBeauty FormulasEwopharmaUriageDicrassinHaya LabsDr. FörsterАромаPranaromSchoenenbergerKent
10/09/2013

Необичайни употреби на обичайните вещи - 1

Не изхвърляйте старите вещи и не купувайте излишни препарати за почистване. Някои вещи могат да се употребяват по множество начини. Вижте няколко необичайни употреби на обичайните вещи.

Сол за измиване на салатитеМожете да почистите листата на салатата от мръсотията с малко сол. Сложете солта в купа с вода и потопете салатата или други листни зеленчуци. Оставете да покиснат половин час и изплакнете добре с чиста топла вода.

Лук срещу лоши миризми в мазетоПремахнете неприятната миризма в мазето с глава лук. Срежете я наполовина и сложете половините в 2 чинийки. Оставете за през нощта. Когато миризмата на лук изчезне, въздухът в мазето ще ухае много по-приятно от преди.

Лимон за използваните клечки за зъбиСложете върху празничната маса 2 лимона, върху които гостите ви да слагат клечките за зъби. Върху единия лимон забодете клечки за употреба, а на другия сложете надпис, че е за употребявани клечки за зъби. Така гостите ви ще знаят къде да ги слагат, вместо да се налага да ги събирате от цялата маса и по настилката в стаята. Вместо лимон, можете да сложите портокал или грейпфрут.

Лимон за бяло пранеЗаменете белината с половин чашка лимонов сок, който избелва тъканите много добре и оставя цитрусов аромат.

Дезодорант срещу мазоли по кракатаЗа да не ви правят новите обувки мазоли по краката, намажете зоните, които се търкат най-много с дезодорант стик. Той ще редуцира търкането и ще намали риска от поява на мазоли и рани.

Корда за кабелитеИзползвайте кордата, с която се затварят пликовете с хляб и сандвичи, за да държите кабелите така, че да не се заплитат. Ако се налага срежете част от кордата, ако е твърде дълга, за да не стърчи.

Клечка за уши вместо четка за гримИзползвайте клечки за уши, за да нанасяте грим върху лицето си, вместо четки за грим. Можете да ги употребявате сухи или навлажнени, а след употреба можете да ги изхвърлите. Особено полезни са клечките на път, за да не носите всичката козметика.

Бебешко олио за премахване на бояМожете да премахнете капките латексова боя от кожата и косата си с малко бебешко олио. Нанесете го и изтъркайте с груба гъба, за да премахнете боята. Ако искате да отстраните боя от косата си, изтъркайте я с памук с малко бебешко олио и срешете.

Метална стойка за списания за кърпите в банятаМожете да държите изпраните кърпи в банята върху стойка за списания, вместо да ги окачвате върху закачалка. Така ще знаете кой кърпи са употребявани и кои не.

 
Коментари
Напишете коментар
Име
Вашият Коментар*
Въведете визуалния код*
Всички коментари ще бъдат прегледани и одобрени преди публикуване.

уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!