Аптеки оптима - здраве и красота!
+359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
BiodermaNutergiaDailyArranСибирско ЗдравеSanct BernardВелеви ФармаGroupe BerdouesIklenRene FurtererТомил ХербАромаДоктор Памуков
30/10/2013

8 необичайни употреби на уплътнителите за прозорци

След като уплътните прозорците и вратите в дома си, използвайте остатъците в ежедневието си, за улеснение на своята работа. Уплътнителите представляват комбинация от дунапрен, филц или гума със самозалепващо покритие. Вижте как можете да използвате остатъците от тях за различни цели, извън обичайната, като можете да употребявате уплътнители с различна широчина.1. Решение срещу шумните вратиИзрежете малко парче от уплътняващата ивица и я захванете със самозалепващата страна навътре за вратичката на шкафа. Така, когато се затваря, вратата няма да се затръшква шумно всеки път. Добре е да сложите по 1 омекотяваща подложка в двата ъгъла на вратичката.

2. Бележки върху хладилника
Захванете върху хладилника ивица от уплътнителя, за да захващате бележки от хартия върху него. Ако искате да слагате бележки или рисунки върху стената без да я пробивате, можете да ги захващате върху хоризонтална ивичка уплътнител.

3. Преместване на тежки кутииПреди да сложите нависоко тежките кутии, уплътнете ги в долната част с по 2 ивици уплътнител. Така те няма да повредят повърхността на лавиците, тъй като ще се плъзгат по-лесно върху тях, а освен това ще можете да ги местите по-лесно.

4. Организация на кабелите
Срежете по дължина гумена уплътняваща ивица с дебелите 2.5 сантиметра, като я отворите откъм самозалепващата се страна. Проврете през ивицата кабелите така, както искате да стоят и захванете уплътнителя за масата, за стената или за ламперията. Добре е да сложите няколко ивички на равни отстояния за повече стабилност.

5. Нанесете оцветител върху дървесинатаИзрежете парче от филцов уплътнител, което да пасне на тесните пространства върху мебелировката, които искате да третирате с оцветител за дървесина. Използвайте го вместо четка за боядисване, за да достигнете до всички части на мебелировката.

6. По-добър захватУвийте дръжките на инструментите плътно със самозалепващ се уплътнител, за да можете да работите с тях по-лесно. Това се отнася най-вече за гладките дръжки, тъй като те не осигуряват добър захват.

7. Измийте стъклата
Използвайте гумен уплътнител и инструмент за премахване на стара боя, за да изработите инструмент за почистване на стъкла. Срежете по дължина уплътнителя и го захванете за предната част на стъргалото, така че да премахвате водата от стъклата.

8. Уплътнете стенните картини
Захванете не много големи парчета от уплътняваща ивица с дунапрен или с филц върху задната част на рамките на картините. Позиционирайте омекотяващите ивици в ъглите на рамките, за да не повреждат повърхността на стените.

 
Коментари
Напишете коментар
Име
Вашият Коментар*
Въведете визуалния код*
Всички коментари ще бъдат прегледани и одобрени преди публикуване.

уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!