Аптеки оптима - здраве и красота!
+359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
IkarovUriagePurelogicolBeauty FormulasArranDailyExfoliacBronsonTnt 21Boehringer IAbo PharmaKendy PharmaDr. Förster
04/03/2014

8 начина да направим дома си по-здравословен

Казваме – „моят дом е моята крепост”, но до колко тази крепост е здравословна за децата? Затова трябва да внимаваме дали следваме следващите стъпки, за да е наистина домът ни едно здравословно и безопасно място не само за нашите мъничета, но и за самите нас.

1. Да чистим по-често и по-умно

 „Децата са изложени на токсини, които са в домашния прах” споделя Тимони Худ от Американската агенция за опознаване на околната среда. Прахът полепва по ръцете на децата, докато лазят по пода както и когато пипнат повърхности покрити с плесен или косми от домашни любимци, което може да им причини астма или да отключи някои алергии.

Худ препоръчва и да заменим старата прахосмукачка с такава с Хепа филтър, който има висока ефективност при малките частици във въздуха и да я ползвате два пъти седмично, като след това минавате с влажен парцал, за да се отстрани останалия прах.

2. Спрете да пушите

Докторите препоръчват да спрете тютюнопушенето дори да пушите само навън, защото според доктор Денис У от Лос Анджелис, тези деца, в чиито домове се пуши боледуват по-често от респираторни заболявания. Но докато пушите никотинът полепва по дрехите и така токсините намират път към дома ви.

3. Събувайте обувките си навън

След като обувките ви са докосвали разни токсини извън дома ви, като плесен, пестициди и много други. Оставете ги до вратата, иначе, тези химикали ще се останат в килимите и мокетите ви.

4. Използвайте повече натурални почистващи средства

Комерсиалните препарати може да почистват по-лесно, но съдържат карцерогенни съставки или пестициди и могат да подразнят дихателните пътища или използвайте сода и оцет за почистване на банята и тоалетната. Може със сол да изтъркате кухненската мивка и ще сте я почистили ефективно.

5. Спрете употребата на пестициди

Според  детската здравна асоциация на САЩ в такива къщи, където се ползват пестициди се увеличава шанса с 6.5 повече получат детска левкемия. Не трябва да използвате спрей, за да гоните насекомите. Използвайте параван и боклукът винаги в затворена тип кошче. Може да ползвате борова киселина в дупките между стените.

6. Купувайте органични плодове и зеленчуци и ги измивайте добре

Все пак био зеленчуците и плодове могат да съдържат малък процент пестициди, които по време на отглеждането им да са достигнали някак от животните наблизо или от близки култури, затова измивайте ги добре.

7. Махнете токсичните къщни растения

Трябва да се уверите, че всички ваши растения не са токсични и се отървете от тези, които са опасни за здравето на децата ви. Към тези растения спадат включително олеандъра, зюмбюла, нарциса и други.

8. Преди ремонт се консултирайте за боята

Ако правите ремонт или само освежавате дома си, то новата боя може да причини мозъчни и нервни болести при децата, заради прахът в боята, който се отделя при налагането на новата  боя. Затова преди да изберете боя се консултирайте дали е тествана боята и колко безвредна е всъщност тя.

 
Коментари
Напишете коментар
Име
Вашият Коментар*
Въведете визуалния код*
Всички коментари ще бъдат прегледани и одобрени преди публикуване.

уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!