Аптеки оптима - здраве и красота!
+359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
Premium Health ProductsТомил ХербDailyBotoinaSchoenenbergerYardleyБългарска РозаVitabioticsVita GoldEsiJohn FriedaIklenNeutrogena
15/07/2014

5 идеи в зелено

Природата се нужда от нас и от нашите добре изградени еко навици в ежедневието. Ние можем да помогнем много, ако се замисляме за последствията, но това с което майката природа би ни била най-благодарна е като научим децата ни от малки да пазят околната среда и да имат „зелено” мислене.

1. Пре-рециклирайте.  Да, много от нас са прегърнали идеята за рециклираното, но замислете си какво е да пре-рециклирате, това ще стане като помислите са самото рециклиране още преди да сте купили продукта. Внимавайте какво носите вкъщи. Обяснете на детето защо избирате една, а не друга опаковка.

2. Носите си собствена торбичка.

Това може да ви напомня за вашето детство, когато с платнена торбичка под ръка отивахте за хляб, но всичко ново е добре (а понякога и не толкова добре) забравено старо. Така че, за да приучите децата си за този ваш стар навик, използвайте играта „полиция за чанти”, накарайте ги те да отговарят за чантата, за която ще ви напомнят да вземете преди разходката до супермаркета.

3. Пестете водата. Трудно е децата да се научат на това, като вземем предвид чашите с вода, които полупълни се оставят тук и там. Затова нека всяко си има чаша, на която може да изпишете името му. Така всяко дете ще си долива, когато му се пие вода, а няма да оставя всички чаши навсякъде. По този начин ще се мият и по-малко чаши, които ще пестят изразходваната вода в съдомиялнята.

4. Научете децата да избират натуралното. Идете с тях на пазар, прекарайте повече време на щанда с плодове и зеленчуци, а през лятото е прекрасно време да купувате от производителя, докато пътуваме за вилата на село. Питайте ги кой плод предпочитат, накарайте го да го откъсне от дървото, ако е възможно. По този начин се формира навикът да търсим полезното и органичното и се втълпява в малките ни наследници.

5.Изгасете лампите.

Навикът да изключва лампата, щом напуска стаята трябва да се добие от рано. Все пак не бива да забравяме, че осветлението е около 15% от сметките за ток.

 
Коментари
Напишете коментар
Име
Вашият Коментар*
Въведете визуалния код*
Всички коментари ще бъдат прегледани и одобрени преди публикуване.

уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!