Аптеки оптима - здраве и красота!
+359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
Premium Health ProductsEleaАлинForever FriendsAsamArganycaElancylDisneyDucrayVictoria's SecretТомил ХербHerba MedicaComplete Pharma
23/10/2012

Еко офис в няколко стъпки

Препоръчваме ви:

Според проучване през 2009 г. хората прекарват средно по 35- 44 часа седмично в работа, обикновено в офис. Това не е никак малко време, затова е добре да се погрижите за това работната атмосфера да е здравословна и да е създадена с грижа за околната среда. Може да ви изглежда като безумна идея, която изисква твърде много усилия, но всъщност можете да създадете еко среда в няколко стъпки. Много хора не се двоумят да сменят крушките в стаята с такива, които хабят по-малко енергия, но не се замислят за това, че всяка сутрин купуват кафето си в пластмасова или хартиена чашка.1. Изключете от електрическата мрежа офис оборудването в края на деня. Във всеки нормален офис има поне един принтер, няколко монитора и компютри, кафе машина. В извънработните часове цялото оборудване работи и консумира електрическа енергия. Можете да спестите енергия като изключвате уредите в края на работния ден. За ваше удобство свържете уредите към един главен прекъсвач, чрез който лесно ще гасите тока в края на работния ден. Може да ви се струва малко, но за година ще сте редуцирали значително енергията и вредните емисии.2. Купувайте рециклирани материали. Ако използвате рециклирана хартия за принтера може да спасите хиляди дървета. Също така можете да се ориентирате към рециклирана тоалетна хартия, хартиени кърпи и чаши за вода. Не принтирайте излишно документи върху хартия, по-добре се снабдете с флаш памет и я носете със себе си. Употребявайте многократно хартията, ако е възможно. Използвайте неща с многократна употреба. Избягвайте да използвате чаши от стиропор или пластмасови шишета. Добре е да осигурите чаши за многократна употреба за хората, така че да не се налага да купувате и употребявате пластмаса и хартия.

3. Избягвайте химическо чистене, защото за обработката се използва вещество, което е наречено перхлоретилен. То е вредно както за хората, така и за околната среда. Това вещество е известен канцероген, а освен това е отговорно за намаляването на озоновия слой и замърсяването на подпочвените води. Повечето дрехи от вълна и коприна могат да бъдат почистени ръчно. Ако все пак трябва да отидете на химическо чистене, използвайте новите техники за почистване като обработка на тъкани с течен въглерод.4. Използвайте предимствата на новите технологии. Сега много лесно можете да комуникирате с хората от вкъщи с чат, имейл или скайп. Можете да изпращате документация и презентации без да се хаби хартия. Ако можете да работите от вкъщи поне в някаква част от времето можете да редуцирате работната ангажираност. Ползването на автомобил няколко пъти по-малко на седмица значително редуцира количеството изразходван бензин.5. Рециклирайте всичко, което може да се преработи. Почти всичко около вас може да бъде рециклирано, затова не изхвърляйте нещата на боклука. Някои компании с удоволствие биха взели офис мебелите ви и старите опаковки от офис вещите за рециклиране. Друг вариант е да дарите остарялото офис оборудване на някое училище или на дом за деца.

6. Употребявайте рециклирани тонери за принтерите. С употребата на рециклирани тонери спомагате за редуциране на отпадъците в околната среда.

 
Коментари
Напишете коментар
Име
Вашият Коментар*
Въведете визуалния код*
Всички коментари ще бъдат прегледани и одобрени преди публикуване.

уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!