Аптеки оптима - здраве и красота!
+359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
YardleyBotoinaDietrex3ChenesBoehringer IBiogamePwm GamaVictoria's SecretLa RocheАромаPhytoFilorgaExfoliac
28/11/2012

Торба за пазар без нужда от шиене

Тенденцията е да се редуцира употребата на найлонови торбички, които замърсяват околната среда и могат да се заменят лесно с торбички за многократна употреба. Вместо да търсите хартиени алтернативи и торби от плат, можете да си изработите собствена торба от парче тъкан или изкуствена кожа. За изработката й няма нужда да имате някакви умения с игла и конец, тъй като не включва шиене на тъканта. За да я изработите са ви нужни само правоъгълно парче тъкан, която не се разтяга твърде много и не се разбридва, схема и ножица. В торбата можете да носите покупките от магазина, като определите размерите й и тези на плетката.За изработката на пазарската чанта са ви нужни – парче тъкан с размер поне 60 х 60 сантиметра, най-добре изкуствено кадифе; схема за изрязване; ножици или макетен нож.

Свалете на компютъра си и оразмерете двете схеми по свое желание. Принтирайте по две копия от всяка схема. Можете да видите оригиналните схеми тук и тук, но можете да промените контурите, например да оформите по-голяма основа като увеличите радиуса на кръгчето в средата на шарката.

Как да изработите разтегаемата пазарска чанта без нужда от шиене
1. Захванете четирите схеми една до друга, за да оформите правоъгълник с очертания на схема със спираловидна форма.

2. Ако не можете да режете директно върху схемата и тъканта, очертайте с маркер шарката. Ако можете да режете директно, поставете схемата върху избраната тъкан и минете по линийките с ножици или с макетен нож.3. Изрежете по контурната черта, за да оформите цялостната торба. Изхвърлете излишната тъкан. Увеличете големината на торбата като поставите няколко вещи вътре в нея, тъй като тъканта ще се разтегне и пазарската чанта ще се оформи. Можете да съхранявате чантата в джоб или в дамска чанта, за да ви е тя винаги под ръка, ако пазарувате храна или ежедневни вещи за дома.

 
Коментари
Напишете коментар
Име
Вашият Коментар*
Въведете визуалния код*
Всички коментари ще бъдат прегледани и одобрени преди публикуване.

уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!