Аптеки оптима - здраве и красота!
+359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
Bp PharmaBoehringer IHimalaya DragMavalaPwm GamaDisneyДоктор ПамуковAbocaDucrayPhytoPharmascience IncArganycaРоза Импекс
28/12/2012

6 стъпки за кухня с по-малко отпадъци

Препоръчваме ви:

Хигиената у дома винаги трябва да бъде на ниво, особено в кухнята. Това е стаята, в която обикновено съхраняваме, готвим и ядем храната. Кухненските отпадъци са сред основните причинители на лоша хигиена, а освен това често се хвърля храна, която може да се оползотвори. За да редуцирате количеството на сметта, можете да действате в тези направления, като внедрите повторна употреба на боклука и рециклиране на отпадъчните съставки.

Употребявайте утайката от кафе




Използвайте утайката от кафе, за да държите далеч мравките от кухнята. Кафето има хубав аромат и затова можете да го използвате за унищожаване на неприятни миризми, а също, ако го поставите в саксиите на домашните растения, ще стимулирате растежа им.

Употребявайте старо мляко за извара




Ако сте сигурни, че няма да можете да изпиете цялото мляко в рамките на срока му на годност, не се ядосвайте, че сте дали пари напразно. Не чакайте, докато млякото се развали, а отделете количеството, което няма да можете да изпиете. От него направете извара, като добавите малко лимонтузу, за да се пресече. С мляко можете да си направите маски, да го включите във вана и да почиствате кожата си.

Употребявайте портокаловите обелки



Не изхвърляйте корите на портокалите. Те могат да ви бъдат полезни, особено през лятото. Мравките и комарите стоят далече от тях, тъй като ухаят много приятно. Смелете ги и ги съхранявайте в стаята в торбичка или потпури, за да се отървете от миризмата на мухъл. Със стрити изсушени портокалови кори можете да почиствате кожата си.

Употребявайте стар хляб за храна



Старият и сух хляб може да се използва, ако не е развален. Можете да го запечете и да го включите като крутони в супата или салатата, а можете да включите ароматни подправки и олио.

Употребявайте ориз



Помислете дали не можете да използвате стария ориз за някаква друга дейност, преди да го изхвърлите на сметта. Оризът е много добър абсорбатор на влага, затова ако намокрите някой електрически уред с вода, можете да го поставите за 24 часа в купа с ориз. Можете да почистите вътрешността на съдовете с тясно гърло като смесите малко ориз с оцет и вода, разтръскате силно, така че да абсорбира мръсотията и изплакнете.

Унищожете бактериите върху кухненската гъба



Старата ви гъба за миене със сигурност е пълна с много бактерии и по принцип трябва да я изхвърлите, като я заменяте редовно с нова. Но ако я намокрите с вода и я поставите в микровълновата печка за 2 минути, 99% от микробите ще бъдат унищожени и можете да ползвате гъбата за още няколко дена.

 
Коментари
Напишете коментар
Име
Вашият Коментар*
Въведете визуалния код*
Всички коментари ще бъдат прегледани и одобрени преди публикуване.

уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!