Аптеки оптима - здраве и красота!
+359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
Мирта МедикусДоктор ПамуковVitabioticsDr. FörsterBoehringer IVita GoldGroupe BerdouesЕвелин 29DailyOilatumSvrEmoliumForever Friends
22/01/2013

Натурална грижа за интимната хигиена

Препоръчваме ви:

В днешно време могат да се открият множество продукти за интимна хигиена, с разнообразни съставки и с действие, което е насочено към почистване и предпазване на интимната зона от инфекции. Женската полова система обаче е устроена така, че ако жената е здрава, влагалището й поддържа висока киселинност, като така убива бактериите, които могат да подпомогнат инфекции. Затова има опасност, ако прекалите с интимната хигиена или ако употребявате агресивни съставки, да нарушите тази добре изпипана система и да помогнете на бактериите да ви разболеят. Тъй като интимната зона е чувствителна, най-добре употребявайте натурални средства за почистването й, като да речем билкови отвари, освен ако нямате заболяване. Ето една идея за билкова отвара.За да направите отварата, можете да ползвате листа от бетел и дъбови шикалки. Бетелът е разновидност на пипера, употребява се в азиатските области, като много често орехите се дъвчат. Макар да е вреден за вътрешна консумация, листата му могат да се употребяват за отвара, с която да измивате външните полови органи. Не забравяйте, че основно правило на интимната хигиена е да измивате само отвън, освен ако доктор не е назначил вътрешни промивки.

Измийте добре листата и дъбовите шикалки. Сварете ги в съд с вода, като най-добре е съда да е керамичен или от неръждаема стомана, за да не попаднат вредни химически съставки в отварата за интимна хигиена.

Изчакайте течността да се охлади. Вероятно ще забележите, че съдържанието на съда потъмнява. Съхранявайте измиващата отвара за интимна хигиена в бутилка, да речем в банята. Можете да я употребявате сутрин и вечер, но не я дръжте твърде дълго, а правете нова отвара в по-малко количество, което да употребявате за няколко дни.

Съвети за интимна хигиена и здрава лигавица
- Ако искате да миете интимната зона с някаква съставка, която почиства по-добре, употребявайте гел и сапун с висока киселинност, между 3.8 и 4.5 pH.
- Ако е възможно измивайте с вода зоната след всяко изхождане, за да не се пренесат бактерии от ануса във влагалището. Измивайте се винаги в посока отпред назад, отгоре надолу. Не употребявайте за чувствителната зона гъба или ръкавица, тъй като те могат да причинят микро наранявания. Изплаквайте добре и не търкайте твърде силно.
- След измиване на зоната подсушавайте със суха и мека кърпа. Добре е да употребявате бельо от памучна тъкан, което дава възможност на кожата да диша и не спарва.
- Сменяйте превръзките си, ежедневни или менструални, на 4- 6 часа, за да избегнете инфекция, а тампони употребявайте само през деня, тъй като трябва да ги сменяте редовно и не трябва да спите с тях през нощта.

 
Коментари
Напишете коментар
Име
Вашият Коментар*
Въведете визуалния код*
Всички коментари ще бъдат прегледани и одобрени преди публикуване.

уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!