Аптеки оптима - здраве и красота!
+359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
MustelaTopicremVita GoldLoveaБългарска РозаEmoliumNatur PharmaSanct BernardDr. FörsterLeocremaKendy PharmaWalmarkLa Roche
19/03/2013

Натурални методи за здрав сън

Препоръчваме ви:

Непълноценният сън може да доведе до повишаване на стреса, понижена работоспособност и дори до повишаване на теглото. Затова, ако имате проблеми със съня, но не искате да пиете лекарства, пробвайте няколко натурални методи, с които можете да заспивате по-лесно и да имате по-здрав сън.Релаксираща вана
Взимането на вана с топла вода преди лягане действа отпускащо върху тялото и сваля напрежението в мускулите. Докато сте вътре, температурата на тялото ви ще се повиши, а след като излезете тя ще се понижи почти веднага. Понижаването на температурата е сигнал за мозъка да освободи мелатонин, който активира съня и релаксацията на ума. Ако включите пяна с приятен аромат, ще си въздействате с аромотерапия, а освен това балончетата запазват водата по-дълго гореща.

Мелатонин
Някои хора, които са приемали мелатонин на хапчета твърдят, че съставката им помага да заспят, но според специалисти действието на мелатонина е строго индувидуално. Мелатонинът регулира съня като действа върху биологичния часовник като сигнализира, че е време за сън. Той въздейства върху режима на сън и будност, но всъщност от него няма да ви се доспи. Според лекари мелатонинът трябва да се пие от хора, които работят на смени, тъй като техният режим е нарушен. Преди да започнете да пиете хапчета мелатонин се консултирайте с личния лекар, за да ви посъветва колко трябва да е дозата за вас.

Аромотерапия с лавандулаСпоред изследвания ароматът на лавандула има леко успокояващо действие, като по този начин билката може да спомогне да заспите по-лесно. На пазара се предлагат масажни масла, лосиони, соли и ароматни масла с лавандулов аромат.

Приспивни песни
Приспивните песни имат ефект не само при малките, но също при големите хора. Според изследвания слушането на успокояваща музика 45 минути преди сън действа на много хора релаксиращо и повишава шанса за заспиване с 35%. Музика, която трябва да се слуша, трябва да бъде бавна и мелодична.

ВалерианаМного проучвания са доказали, че валерианата може да подобри качеството на съня без странични ефекти и без да свикнете с въздействието на билката. Тя намалява тревожността и успокоява преди сън. Започнете с 400- 900 мг около час преди да си легнете и пийте билката в продължение на не повече от 28 дни.

Машинки за бял шум
Когато има странични шумове около вас, които ви пречат да заспите, можете  да се снабдите с устройства, които ги блокират. Те издават приятен тих звук, който блокира фоновите шумове и създава приятна среда за почивка.

 
Коментари
Напишете коментар
Име
Вашият Коментар*
Въведете визуалния код*
Всички коментари ще бъдат прегледани и одобрени преди публикуване.

уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!