20 невероятни употреби на маслото от чаено дърво

Препоръчваме ви:

Маслото от чаено дърво притежава силни бактерицидни и антибактериални свойства, които могат да заменят агресивните съставки на козметиката срещу акне и себорея, както и на почистващите препарати. Маслото може да се употребява в маски за кожа и коса, както в домашни смеси за почистване на повърхностите. То е еко алтернатива на силните химически съставки. Уверете се, че закупеното масло е в тъмна бутилка, която го пази от пряка слънчева светлина. Не употребявайте съставката вътрешно, тъй като тя е силно отровна, а когато я използвате външно, смесвайте я с базово масло или вода.

1. Използвайте смес от базово масло, например масло от гроздови семена, в комбинация с масло от чаено дърво, за да третирате пъпките и акнето. Използвайте клечка за уши, за да нанесете сместа върху пъпката или върху цяла зона от кожата.

2. Маслото може да се употребява като противогъбично средство, срещу екзема и инфекции на гъбички по кожата. То обаче трябва да се разреди с базисно масло, тъй като самостоятелно е твърде силно.

3. Маслото от чаено дърво може да се използва върху малки рани, порязвания и изгаряния, за да премахне бактериите.

4. Тъй като има противовирусни съставки, то може да се използва за облекчаване на симптомите на настинка и грип. За целта сложете няколко капки във ваната или си направете парна баня с гореща вода.

5. Парната баня с няколко капки масло от чаено дърво облекчава кашлицата и отпушва бронхите. Трябва само да постоите с наведена глава и кърпа на главата над горещата пара, за да вдишате изпаренията.

6. Смесете няколко капки от маслото с шампоан, за да унищожите въшките. Ако терапията не подейства веднага, повторете процедурата.

7. Няколко капки масло от чаено дърво във водата на ваната могат да премахнат неприятната миризма по тялото ви. Ако добавите масло в гореща вода и накиснете краката си, ще се отървете от миризмата по тях и от гъбичките.

8. С гореща парна баня с няколко капки масло от чаено дърво можете да прочистите синусите си. Трябва само да постоите с наведена глава и кърпа на главата над горещата пара, за да вдишате изпаренията. Твърденията са, че терапията не е много приятна като усещане, тъй като съставките на маслото са доста силни, но пробвали я твърдят, че е много ефективна.

9. Смесете маслото с шампоан или в маска за коса, за да премахнете пърхота и да облекчите сухата кожа на главата. Вероятно няма да е достатъчна еднократна процедура, но ако сте упорити, можете да се справите с проблема без химия.

10. В аромотерапията маслото от чаено дърво се употребява срещу настинки, упорита кашлица, акне, зъбобол и слънчево изгаряне.

11. Можете да изплаквате устната си кухина с разтвор на няколко капки от маслото в топла вода, за да премахнете лошия дъх, но в никакъв случай не трябва да поглъщате сместа. Не давайте на деца да се жабурят със сместа.

12. Създайте многофункционална смес за почистване на повърхностите, като комбинирате 2 чаени лъжички масло от чаено дърво с 2 чашки топла вода. Сложете сместа в бутилка със спрей и разклатете добре преди употреба.

13. Смесете няколко капки масло от чаено дърво с не много едра морска сол и изтъркайте плочките на банята и повърхността на ваната, за да отстраните петната, мръсотията и бактериите от тях.

14. Добавете няколко капки масло в препарата за измиване на съдове, а гъбката за съдове измивайте редовно с разтвор на маслото в малко вода.

15. Добавете няколко капки в отделението за прах за пране преди да пуснете пералнята. Така дрехите ви ще миришат много по-приятно и ще са по-чисти.

16. Премахнете от повърхностите мухъла, като го третирате с разтвор от масло от чаено дърво и вода.

17. С разтвора за почистване на повърхностите можете да третирате замърсени повърхности от стъкло, които изглеждат зацапани и замазани.

18. Третирайте с антибактериалния разтвор на масло от чаено дърво и вода повърхностите в колата, най-вече детското столче, седалките и волана, като напръскате със сместа и изтъркате.

19. Добавете 20 капки от маслото в 1 литър вода, за да използвате сместа като репелент срещу насекоми в дома и извън него.

20. Носете шишенцето с масло от чаено дърво в себе си, когато отивате на пикник, за да третирате с него ухапвания от насекоми и мехурите по краката си от дългото ходене и от неудобните обувки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *