Необичайни употреби на бирата в ежедневието

Не изхвърляйте останалото количество бира от последното парти. Използвайте стара бира за нещо полезно. Ще се изненадате колко разнообразни приложения има тя.

Баня с бира
Бирата е отличен балсам за кожата. Следващия път, когато си взимате вана, добавете във водата съдържанието на 1 бутилка бира, която ще има същото действие като солите за вана и ще омекоти водата.

Бира срещу болки в стомаха
Бирата е много ефективна при стомашно разстройство. Ако имате такова, вземете чаша бира и започнете да отпивате бавно. Съдържащият се в нея алкохол има анестетичен ефект, благодарение на който болката в стомаха се облекчава. Освен това бирата е много ефективна срещу махмурлук. Не използвайте бирата като лекарство, ако страдате от гастрит или язва, а само срещу моментни болки.

Полирайте с бира мебелировката

Бирата е много добро средство за полиране на мебели от дърво. Намокрете мека кърпа или гъба с малко бира и изтъркайте с нея повърхностите на мебелировката. Ще бъдете изумени колко лъскави ще станат мебелите.

За мариноване на месо
Бирата може да се използва за мариноване на всички видове меса. Освен това можете да добавите азиатски или соев сос, парчета или сок от ананас, малко джинджифил и ще се получи неустоим сладко-кисел резултат.

Бира срещу голи охлюви в градината
Голите охлюви са голям проблем за градината на къщата или вилата. Вместо да използвате химикали, заровете малка чиния, която сте напълнили с бира, в градината си. Гадинките ще бъдат привлечени от миризмата, ще пият от течността, след което ще се напият и удавят. Не забравяйте да почиствате чиния всеки ден и да наливате в нея още бира.

Шампоан с бира

Биреният шампоан има много добре действие върху косата. Затова можете да си приготвите вкъщи домашен шампоан, като смесите малко бира със сурово яйце. Този шампоан е много добра алтернатива на купешките шампоани, които са пълни с много химикали. Ще бъдете изненадани от лъскавината и здравината на косата си след измиването. Освен това можете да използвате бирата като балсам. Изплакнете косата си с нея и я оставете да изсъхне малко, а след това изплакнете косата с вода.

Бира срещу насекоми
Пчелите и осите същи биват привлечени от аромата на бира, така че няма защо да харчите много пари за препарати срещу насекоми. Следващия път, когато правите барбекю, сложете на масата или из стаята няколко отворени кутии с бира. Задължително предупредете хората, че не трябва да пият от тях, защото може да се получи много неприятна ситуация.

Бира в панировката
Когато се приготвя панировка, обикновено се добавя малко набухвател, най-често бакпулвер. В предлаганата от нас рецепта набухването се осигурява от мехурчетата на бирата и маята в нея. Смесете чаша и половина брашно и 1/2 чаена лъжичка сол в купа. След това добавете съдържанието на кен бира. Ако полученото тесто е прекалено гъсто, добавете още количество бира. Ако получената панировка е твърде рядка, добавете малко количество брашно, за да я сгъстите колкото желаете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *