5 естествени начина да се отървете от мазната кожа

Препоръчваме ви:

Често пъти в голямото си старание да помогнем на кожата ни, всъщност й вредим. Недостатъчната компетентност и нередовното консултиране с дерматолог може да влоши състоянието на иначе слабата и безжизнена кожа. Ето защо, е много важно да я разграничим като тип, от тази на най-добрата ни приятелка и да следваме стъпките за нея. Ако и Вие имате проблем с прекаленото омазняване на кожата на лицето, то следващата статия ще Ви разкрие 5 малки трика за една по-здрава и сияйна такава.

  1. Използването на натурален гел от алое е перфектния начин да подпомогнете за изчистването на омазняването на горните слоеве на кожата на лицето. Ако имате излишна мазнина в порите на кожата, алое вера също ще почисти и тонизира. Трябва да използвате гела няколко пъти на ден, веднага след измиване на лицето.
  1. Използвайте натурална скраб от природата.  Забъркването на скраб на естествена основа може да се превърне в разкошен разкрасителен ритуал, при това  с продукти от Вашия дом. Потърсете в Интернет рецепти за почистващи скраб маски, които да почистят и отърват кожата от излишната мазнина.
  1. Избягвайте да докосвате лицето си.  Главен проблем, не само за хората с мазна кожа, но и по принцип, е непрестанния допир на лицето с повод и без повод. Ръцете са в контакт с почти всичко, което преминава през нас в ежедневието. Друг причинител на омазняване и главен замърсител на кожата на лицето може да е  и косата, тъй като тя задържа доста замърсители, невидими за окото, а и е в постоянен допир с части от лицето.
  1. Спрете да използвате овлажнители. Въпреки че доста дами постоянно се доверяват на овлажняващи кремове и илачи, те не са особено подходящи за мазна кожа. Тъй като кожата е достатъчно мазна, тя няма нужда от допълнителна влага, защото това само ще доведе до запушване на порите.
  1.  Използвайте студена вода.  Вместо да използвате тежки почистващи кожата препарати, изберете обикновената студена вода. Всичко, което трябва да направите се свежда до измиване редовно на лицето със студена вода и подсушване с чиста кърпа. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *