11 лесни маски с една съставка

Препоръчваме ви:

Ето един лесен начин да направите полезна маска за лице, напълно натурална. Трябва ви само една съставка, която лесно ще откриете в хладилника или в кухнята и, разбира се, ще има резултат.

Ако искате хубава кожа, не бива да пропускате да се грижите за нея отвътре, пийте достатъчно вода и нанасяйте овлажняващ крем със защита от вредните лъчи.

1. Мед. Използвайте мокра кърпа и нанесете на кожата, за да отворите порите, след това  намажете с мед и оставете за 15 или 30 минути. Изплакнете с топла вода и подсушете внимателно с хавлиена кърпа със студена вода, за да затворите порите.

2. Сурови жълтъци. Разбъркайте и нанесете не само по лицето, но и по врата и оставете за половин час. След това изплакнете с топла вода.

3. Сурови белтъци. Разбийте белтъците и нанесете по лицето. Изплакнете след най-малко 25 и най-много 30 минути с топла вода.

4. Грозде. Трябва ви само едно гроздово зърно, разрежете го и потъркайте с него лицето си.

5. Банан. Вземете един презрял банан и го направете на каша, после нанесете на лицето. Оставете за 30 минути и след това изплакнете с топла вода.

6. Обикновено кисело мляко. Нанесете го след почистване и оставете за 15 или 20 минути.

7. Ябълков оцет. Разредете го с две части вода на една част оцет и нанесете с памуче върху лицето. Сместа става за тонер след измиване на лицето сутрин и вечер.

8. Зехтин. Нанесете на устните, ако са напукани и на сутринта те ще са много по-добре. Използвайте в студения сезон, когато масово устните се напукват от студа.

9. Авокадо. Направете на каша авокадото и нанесете на кожата за десетина минути.

10. Сода за хляб. Тя е прекрасен ексфолиант за лицето ви и помага за вашия почистващ крем или лосион.

11. Мляко. Наистина ли? Разбира се! Потопете памуче в млякото и намажете лицето си с него, оставете го, докато е почувствате кожата си опъната. Изплакнете с топла вода. След това кожата ви ще е невероятно мека.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *