Как да се отървем от плодовите мухи

Препоръчваме ви:

Лятото е прекрасен сезон, на плодове и хубаво време, но заедно с плодовете във вашия дом идват неканени различни плодови мухи и мушици. Те се размножават много бързо и така превземат кухнята ви без предупреждение. Но не е много хубаво да ползваме токсични материали там, затова ето няколко напълно натурални начина да се справим с нежелания натрапник.

1. Бъдете изрядни с кошчето за боклук

Препоръчително е кошчето ви за боклук да седи на терасата, но все пак повечето от нас имат и в кухните си, а то всъщност е много привлекателно за нежелани гости. За да не се размножават в него, изхвърляйте боклука веднъж дневно. Хубава идея е да измивате или почиствате дъното с влажна кърпа веднъж на няколко дни.

2. Почистете кухнята

Не пренебрегвайте дневното почистване на кухнята и всяка друга стая, в която съхранявате храна.

Щом сте изчистили внимателно остатъците, които могат да привлекат тези досадни мушици, ще изчезнат. Ако напастта ви е достигнала, опразнете купата с плодове и ги съхранявайте на друго място.

3. Капан с оцет

След като вече няма остатъци от плодове, които да ги привлекат трябва да се отървете от насекомите. Направете този натурален капан. Сложете в бутилка или буркан ябълков оцет и добавете няколко капки препарат за съдове или течен сапун. Поставете найлонов плик отгоре и направете няколко дупчици. Плодовите мушици ще бъдат привлечени от силния оцет. Щом минат през дупките няма да могат да се върнат и ще се удавят. Мийте капана си на няколко дена и го заложете пак, ако смятате, че има нужда.

4. Плодов метод

Ако не искате да убивате мушиците, опитате да ги хванете и после да ги пуснете. Сложете няколко парченца плод в буркан с капак, щом кацнат вътре, веднага го затворете и ги пуснете. Плодовите мушици са бавни и можете да хванете доста от тях с едно слагане на капачката. Но за целта трябва да постоите малко в кухнята и така да изгоните нежеланите си гости.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *