5 интересни употреби на предметите у дома

Препоръчваме ви:

Имате много непотребни вещи, които само запълват дома ви, трябва данамерите време да ги подредите или изхвърлите, а защо не и да им намерите второ приложение?

1. Чудите се как точно да ядете  с китайки пръчици за хранене? Тогава вземете една от счупените щипки (винаги има по някоя), ако пружинката е невредима я сложете между двете пръчици и ще видите колко по-лесно се похапват вашите ми фан спагети така.

2. Свършил е ароматизаторът в тоалетната. Не е проблем, вземете една торбичка чай и ще видите, че ароматът, който ще се разнася след всяко пускане на тоалетната е даже по-силен от свършилия вече ароматизатор.

3. Искате професионален и интересен маникюр, но нямате излишни пари да се поглезите. Използвайте марки с красиви десени, внимателно изрежете и сложете върху нокътя, след като сте нанесли основата и след това закрепете с безцветен лак. За няма и половин час сте готови за събота вечер.

4. Ако сами берете и сушите билки или си ги купувате насипно, ето един прекрасен начин да си направите натурален чай. Вземете кърпичка за нос и обвийте с него изсушеното растение. След това закрепете с телче от телбота  и получавате еко торбичка чай, която ще ви стопли в студените есенни дни.

5. Искате откъснатите цветя да осежават стаята ви за по-дълъг период от време. Тогава посегнете към захарницата. Малко разтворена захар във водата подхранва стеблата и държи цветята свежи за дълго. Ако добавете и лъжичка оцет към водата, тогава тя няма да може да замирише лошо след няколко дена, защото бактериите и плесента няма да се развият в нея.

Захарта може да ви помогне да освежите и цветята в градината или на терасата, особено ако изглеждат повяхвали, може да се е получили малки червейчета по корените. Поръсете с малко захар почвата и размачкайте, така ще се увеличи растежът на бактериите, които гонят инфекциите по стеблата.  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *