5 естествени лека за подпухнали очи

Препоръчваме ви:

Тези лесни домашни лекове ще ви помогнат да преборите подпухналите очи и да изглеждате свежи и готови за предизвикателствата на новия ден.

1. Чай

Черен или зелен чай са подходящи за вашите подпухнали очи, но за тази цел не e нужно да го пиете, а да го наложите върху клепачите си. Оставете торбичката за чай за 3 или 5 минути, след това го оставете в отделна чинийка да изстинат, така че да са топли на пипане, но без да парят. После само легнете по гръб и поставете по една торбичка за чай върху очите си, може да покрийте и с хавлиена кърпа. През горещите месеци може да ги оставяте в хладилника и след това да ги сложите върху очите си, за да ги освежите.

2. Лъжици

Мислите си, че лъжичките за чай са само за в чашката, помислете пак. Тъй като са по-малки могат да се наложат върху клепача и да щадят синусите, ако имате синузит или ринит. Сложете ги в хладилника за десетина минути и след като ги извадите и наложете върху очите.

3. Краставица

Те не само са свежи и успокояващи и карат кръвоносните съдове да се свиват. Поставете по парченце върху очите си и починете малко, за да може краставицата да намали подуването.

4. Белтъци

Забъркайте 1 или 2 белтъка добре и после намажете с тях под очите си. Кожата веднага ще стане по-стегната и ще изглежда много по-малко подпухнала.

5. Картоф

Обикновеният картоф също може да ни бъде пръв помощник в борбата с подпухналите очи. Грудката е позната в европейската народна медицина, за да облекчава ставите, главоболието и други възпалителни състояния. Те имат противовъзпалителен агент, който облекчава подпухналите очи. Настържете на ситно картофа  и както е суров го сложете в кърпа, за да се получи компрес. След това поставете на очите за 15 минути.  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *