Доматите – пръв приятел на сияйната кожа

Препоръчваме ви:

Мислите, че доматите са само са кухнята помислете пак. Доматите са най-добрият приятел на жената, те са пътят към сияйна кожа. Имате обрив или акне, решете проблем си с определено количество…домати. Зелено, нетоксично и винаги под ръка.

Само една чаена лъжица доматен сок смесена с 4 капки лимонов сок може да се превърне в прекрасно средство за отваряне на порите на лицето.

Може да намажете с плода на домата лицето си и след няколко дена ще си кажете „довиждане” с  акнето по лицето.

Ако мачкаме добре доматите, със семената и малко авокадо, на което, разбира се, сте отстранили костилката, също ще получите прекрасен тоник за лицето си. Така ще го почистите прекрасно, само постойте двайсетина минути с тази бърза и безопасна маска за лице и след това измийте лицето си.

Ако смесите доматите с малко мляко и ги разбъркате в блендера, ще получите прекрасен освежител за подмишници, врат и лице, оставете сместа да действа за 10 минути, след това отмийте.

Ако размачкате домата с малко мед и нанесете сместа на лицето, ще ви коства само една нощ с бабиния лек, за да сияе кожата ви през целия следващ ден.

Доматът действа прекрасно върху кожата, не само когато се нанася директно върху нея, така че ако си направите напитка с домат и мляко и я пиете два пъти на ден, ще накарате кожата ви да сияе само за две седмици.

Имате малко останал консфлейкс? Надробете го с домати в купичка и със сместа на бучки изчистете кожата от мъртвите клетки по лицето.

Суроватката смесена с доматен сос помага на изгорялата от слънцето кожа не по-зле от киселото мляко, за което знаем как облекчава болезнената кожа

Но доматите не помагат само при болка, но също така при различни обриви. Ако ви сърби, така че искате да си раздерете кожата, не бързайте към аптеката, отидете в кухнята, срежете домата на две и стривайте в обрива за 15 минути.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *