Сокът от ананас по-силен от сироп за кашлица

Препоръчваме ви:

Студените дни вече чукат на вратата ни, а заедно с тях и задължителните настинки както и разпространението на много вирусни инфекции, повечето, които атакуват тъкмо дихателните пътища. А понякога от кашлицата трудно може да се отървем даже месец след заболяването.

Но истината е че лекът се крие не само в аптеките при множеството сиропи за кашлица, а и в най-близкия магазин за плод и зеленчук и да си набавим вкусен ананас. Сокът от плода не само успокоява болното гърло и бори кашлицата.

Дори едно прочуване от 2010 година показва ефективността на сокът от ананас напълно естествените му съставки да лекува туберкулоза. Те са открили, че само сок от ананас примесено с мед, люта чука и сол се справя чудесно със слузта и облекчава кашлицата. Пациентите се възстановяват 5 пъти по-бързо с това естествено средство, отколкото с други сиропи за кашлица.

Под сок от ананас, имаме предвид, самия плод, който да изцедите, не очаквайте подобен резултат от пакетираните сокове, защото не се знае точно колко плод е използван и колко още оцветители, консерванти и добавена захар съдържат, за лечебен резултат винаги залагайте на прясно изстиканите сокове от ананас.

Лечебното действие на ананаса се дължи на ензим, който играе ролята на антиоксидант като потушава възпалението и подуването на синусите. То елиминира събраните се бактерии и се бори с появилите с инфекции по лигавицата.

Една чаша от прясно изстискан сок съдържа 50% от препоръчаната доза витамин С, друг силен антиоксидант, които увеличава съпротивителните сили на организма успокоява болното гърло и неприятната кашлица.

Освен това е източник на витамин А, тиамин (витамин B1), витамин B6, фолат, магнезий, мангани потасиум, които работят за общото ни здравословно състояние.

Ето и една прекрасна рецепта с ананас. В една чаша със сок, добавете четвърт чаша лимонов сок, корен от джинждифил (около 6 сантиметра), една лъжичка мед, щипка сол и половин лъжичка лют черен пипер.

Разбъркайте с лъжица и взимаите по няколко лъжички 3 пъти на ден и вашата кашлица и болно гърло ще ви оставят бързо без странични ефекти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *